Ledelse av spesialister FB

Ledelse av spesialister - et kurs om avansert ledelse i praksis

Det krever spesielle lederegenskaper å lede og utvikle mennesker med spesialkompetanse som ligger i ytterkanten av eget fagområde. Meld deg på et tredagers kurs i ledelse av spesialister rettet mot ledere i film-, tv- og spillbransjen.

Hva: Ledelse av spesialister - tredagers kurs om avansert ledelse i praksis

Når: 28.-30 mars 2023, kl 9-17 alle dager

Hvor: Den norske filmskolens masterutdanning i Oslo, Myrens Verksted 6F (inngang ved Akerselva)

For hvem: Ledere innen film/ tv/ spillbransjen

Deltageravgift: 11 500 DKK

Påmelding: https://nettskjema.no/a/ledelseavspesialister

Film-, tv- og spillbransjen sysselsetter et stort antall fagspesialister som stiller spesielle krav til ledelsen. Det kan skape vanskeligheter og frustrasjon for både leder og spesialist at spesialisten har høyere eller mer nyansert kompetanse på enkelte områder. Det krever spesielle lederegenskaper å lede og utvikle mennesker med spesialkompetanse som ligger i ytterkanten av eget fagområde.

I samarbeid med det danske konsulenthuset Betterday som har lang erfaring med kurs og kompetanseutvikling for film-, tv- og spillbransjen, inviterer Den norske filmskolen til et tredagers kurs i ledelse av spesialister.

Hva lærer du?

Dette kurset gir deg verktøy til å kunne lede spesialister som er – eller ønsker å være – mer kompetente på sitt felt enn lederen selv, og som er essensielle for organisasjonen.

Du lærer å
- Sikre at optimale løsninger blir funnet uten å produsere løsningene selv
- Tiltrekke og ikke minst beholde høyt kvalifiserte medarbeidere
- Få det beste ut av dine høyt spesialiserte ansatte
- Få oversikt over kravene til din ledelsesinnsats
- Respektere og håndtere balansen mellom tillit og kontroll

Hvem er kurset for?

Kurset er for deg hvis du:
- Er en sentralt plassert leder innen film/tv/spill industrien
- Er leder for en rekke spesialiserte medarbeidere som du ønsker å beholde og videreutvikle
- Er en leder i bransjen og har som oppgave å gjøre din bedrift attraktiv for å klare kampen om å tiltrekke seg de best kvalifiserte medarbeiderne.

Kurset kjennetegnes ved:

- Eksklusive grupper (8-12 deltakere)
- Deltakere med mye erfaring og stort ansvar
- Utprøvde og praktisk anvendelige ledelsesmodeller og teori
- Undervisning og opplæring har et individuelt fokus
- Både faglig og personlig fokus
- Fokus er i stor grad på aktuelle utfordringer i hver enkelt deltakers jobb
- Total diskresjon gjør det mulig å håndtere konfidensielle emner

Hvordan søke

1) Send inn søknaden din.
2) Lenke til Betterdays betalingsløsning sendes på epost etter at vi har gjennomgått søknaden din.
3) Betal deltakeravgift (11500DKK)
4) Når du har betalt deltakeravgift vil du motta en profilanalyse, som du blir bedt om å fylle ut og returnere til kursholderne. Påmelding er bindende.
(Ta kontakt med ditt lokale filmsenter for spørsmål om reisestøtte eller stipend)

Søknadsskjema
Vi setter sammen en gruppe basert på våre erfaringer om hva som skaper de beste forutsetningene for læring. I søknadsskjema ber vi deg derfor beskrive:

- Hva er din stilling, hvor mange ansatte leder du, hvilke jobber har de og hva spesialiserer de seg på?
- Din erfaring: En superkort CV. Hvor mange år og med hvilket lederansvar?
- Din lederutdanning: Hvilke kurs, utdanning, learning by doing
- Din motivasjon for deltakelse på dette kurset.Lenke til påmeldingsskjema:
https://nettskjema.no/a/ledelseavspesialister

Samarbeidspartnere

Kurset er gjort mulig med støtte fra Norsk filminstitutt (NFI) og Direktorat for høyere utdannelse og kompetanse (HKDir)

Om samarbeidspartner Betterday:
Betterday tilbyr kurs, coaching og kompetanseutvikling i samarbeid med Den norske filmskolen ved Høgskolen i Innlandet (HINN). De har samarbeidet med HINN for å tilby kurs til høyt kvalifiserte fagfolk i den audiovisuelle bransjen siden 2016. Siden 1996 har Betterday jobbet med den danske film-, tv- og spillbransjen. De har i en årrekke undervist i forhandlingsteknikk og ledelse ved Den danske filmskolen, Super16, 18Frames, Filmby Århus, DADIU (internasjonal utdannelse for spillutvikling) og siden 2016 – hos Den norske filmskolen. Betterday har inngående kjennskap til alle prosesser i bransjen, være seg TV-serier, fiksjons- og dokumentarfilm, animasjonsfilm og internasjonalt produksjonsarbeid.

I dette kurset møter du to konsulenter fra Betterday: Tejs Berthelsen og Henrik Lemming. Begge er aktive ledere og arbeider selv daglig med ledelsesutvikling, kommunikasjon og samarbeidskultur. De holder også jevnlige kurs i forhandlingsteknikker, blant annet for Den norske filmskolen.

Se også
https://www.inn.no/.../ledel.../ledelse-av-spesialister.html


Siste artikler

Kunstnerstipend alumni

51 DNF-alumni tildelt Statens kunstnerstipend

51 alumni fra filmskolen ble denne uken tildelt Statens kunstnerstipend for 2023. Blant mottakerne av "Diversestipend for ny­utdannede kunstnere" finner vi hele 31 alumni fra kull 12 og fem fra masterkull 3, som alle ble uteksaminert fra filmskolen i fjor sommer. Vi gratulerer!

Hver Sin Cinema opptak Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Ny sommerworkshop for unge regitalenter

Filmskolen ønsker flere søkere med mangfoldsbakgrunn og fortsetter samarbeidet med tidigere filmskolelærer Hisham Zaman og Snowfall Cinema som nå lanserer den andre utgaven av sin filmworkshop for unge regitalenter. Workshopen er åpen for alle mellom 18-26 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Mestermøte15 copy

Åpen mesterklasse med Tarik Saleh

I forbindelse med Arabiske filmdager blir det mesterklasse med regissør Tarik Saleh på masterutdanningen på Myrens verksted. Salehs Cannes-vinner "Boy from heaven" er åpningsfilm på Arabiske filmdager som starter 15. mars. Meld deg på!

Frokostseminar270323 sq

Frokostseminar: Kommunikasjon i ledelse og samarbeid

Velkommen til frokostseminar 27. mars om kommunikasjonsutfordringer og hvordan du kan bygge tillit og samarbeidskultur. Meld deg på og start dagen med frokost og faglig påfyll

Arkitekten Berlinale

Q&A med produksjonsdesigner Signe Krab Nymann 1. mars kl 17 (på zoom)

Nysgjerrig på produksjonsdesign? Onsdag 1. mars kl 17 kan du møte produksjonsdesigner Signe Krab Nymann på zoom. Hun var produksjonsdesigner på sci-fi serien Arkitekten som fikk hederlig omtale på Berlinale Series og ble uteksaminert fra produksjonsdesignlinjen i 2020.

Lydgjengen K13 copy

Utvidet opptak: Hvorfor velge lydlinjen?

Møt våre seks studenter på lydlinjen som forteller hvorfor de elsker faget sitt og hvorfor du bør vurdere å søke lydlinjen som har utvidet søknadsfrist til 6. mars.