Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Filmskaperens masterprosjekt er en personlig dokumentar om forholdet til faren hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Person in a stylized cardboard wolf mask in a blue light.

"Lone Wolves Stick Together" immersive exhibition

PhD candidate Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). November 25th to 26th, you can experience the artistic outcome of her PhD in an immersive exhibition at the Norwegian Film School in Oslo.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Elin Festøy disputerer 10. november

Elin Festøy forsvarer sitt kunstneriske doktorgradsarbeid fredag 10. november på Lillehammer. Hun er den første kandidaten som blir uteksaminert fra filmskolens nye ph.d.-program.

Plakat med tekst "Ph.d. kurs "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle medier" Når: 15-16. januar 2024. Hvor: Lillehammer, Høgskolen i Innlandet. Påmeldingsfrist: 1. desember.

Nytt ph.d. emne: Kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer

HINN arrangerer ph.d. emne i "Kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Emnet er også åpent for eksterne stipendiater og påmeldingsfristen er 1. desember.

Festkledde studenter poserer med Oscar-premien etter premieutdelingen

Oscar-sølv til eksamensfilm!

Det ble Student-Oscar sølv i natt på kull 12-eksamensfilmen "Gjensyn". Regissør Iain Forbes og nesten hele teamet tok imot prisen under prisutdelingen i LA.

Produsent Tøri og regissør Iain står smilende sammen utendørs med en bygning og mennesker i bakgrunnen

Rapport fra LA og Student-Oscar

Kl 04:30 norsk tid 25. oktober er det premieutdeling i LA for årets Student-Oscar. Teamet bak eksamensfilmen Gjensyn er på plass i LA for å ta imot gull, sølv eller bronse i kategorien Narrative Shorts

Hovedrolleinnehaveren i gul boblejakke og regissøren i blå boblejakke går sammen i skogen

Eksamensfilmen "Gjensyn" er Student-Oscar vinner

Kull 12-eksamensfilmen Gjensyn er en av tre vinnere av 50th Student Academy Award og vil få utdelt gull, sølv eller bronse under premieutdelingen i Hollywood 24. oktober.

Åtte stipendiater poserer i samlet gruppe ute på plenen med trær i bakgrunnen

Åtte nye stipendiater i unikt nytt ph.d. program på filmskolen

Åtte nye stipendiater startet nylig fire år med kunstnerisk utforskning innen feltene film, spill og TV. De er del av Den norske filmskolens nye ph.d.-program.

Bilde fra filmen Gjensyn hvor vi ser ansiktet til en jente som ser opprørt ut.

Eksamensfilmen "Gjensyn" er student-Oscar finalist

Kull 12-eksamensfilmen Gjensyn er finalist i 50th Student Academy Award og skal konkurrere om student-Oscar i Hollywood i oktober.

Et festkledd filmteam med fem filmskolealumni poserer strålende samlet rund regisssøren som Amandastatuetten i armene.

Vant Amanda for eksamensfilmen

Teamet bak kull 12-eksamensfilmen Superdupermegagigasingel vant Amanda for beste norske kortfilm på Den norske filmfestivalen i Haugesund.

To kvinner i forgrunnen ser ivrig på hverandre mens to menn på andre siden av bordet ser skeptiske ut. Bildet har teksten "Møte med Selma Vilhunen 31.08. Regissør "Four Little Adults" Torsdag 31. august kl 16-18. Moderator: Maria Sødahl.

Mestermøte med Selma Vilhunen

Møt den finske filmskaperen Selma Vilhunen i samtale med Maria Sødal i filmskolens lokaler i Oslo, 31. august kl 16. Mesterklassen er et samarbeid med Oslo Pix hvor Vilhunen viser sin siste film "Four Little Adults".

Screenshot 2023 09 26 at 12 13 53 PM

Kurs i virtuell produksjon i november

Filmskolen arrangerer kurs i virtuell produksjon for fotografer, produksjonsdesignere, produsenter og regissører i 14-16. november 2023.

Blå plakat med teksten LEDELSE AV SPESIALISTER 31. oktober-2.november 2023 med logoer nederst fra HKDIR, HINN, DNF, NFI, Betterday

Ledelse av spesialister - kurs om avansert ledelse i praksis.

Meld deg på høstens intensive tredagers kurs i ledelse av spesialister rettet mot ledere i film-, tv- og spillbransjen.