Amanda

Amandapris til Den norske filmskolen Foto: Emanuel Nordrum, manus kull 11

Eksamensfilmen She-Pack ble hedret med Amandaprisen for årets beste norske kortfilm.

Filmen hadde internasjonal premiere under årets filmfestival i Berlin, Berlinale - og vant i år Gullstolen for beste film, Timeglasset for beste manus og filmkritikerprisen under Den norske kortfilmfestivalen. Filmen har også vunnet flere priser på store internasjonale festivaler i USA og Europa dette året.

She-Pack kan sees på NRK Nett TV

She Pack Poster 1 July 2019 A1

I tillegg til eksamensfilmen She-Pack var også eksamensfilmen Kulturen nominert til Amandaprisen for årets beste norske kortfilm. Spillefilmen Når Jeg faller var nominert i hele fire kategorier; Beste regi, beste originalmusikk, beste hovedrolle og beste birolle.

Amandaprisen som ansees som den viktigste filmprisen i Norge er en årlig norsk filmprisutdeling som arrangeres av Den norske filmfestivalen og Norsk Filminstitutt, for å øke kvaliteten og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer Vinnerne av de ulike kategoriene tildeles en utgave av Amandastatuetten. Prisen ble for første gang utdelt i 1985.

Tidligere har eksamensfilmen Å vokte fjellet (2012) vunnet Amandaprisen for årets beste norske kortfilm.

She Pack Poster 1 July 2019 A1

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.