Kinosal

Foto og tekst: Marius Vibe

Fasilitetene: Kinosalen

I forbindelse med opptak til nytt kull i 2021 tenkte vi at det var fint å vise fram noe av det vi har på Filmskolen.
Først ute er kinosalen.

Filmskolen har en flott og romslig kinosal til rådighet, med et lerret på 4,3 x 1,8 meter og femti seter med god beinplass.

Salen har en digital kinofremviser, hvor vi kan spille av alt fra enkle påsynsfiler fra nettet til digitale kinokopier i 2K oppløsning.

Om man har lyst til å gå old school og spille av gamle filmkopier også, har vi faktisk mulighet til å vise både 35 mm og 16 mm film, siden vi fortsatt har vaskeekte filmfremvisere i maskinrommet.

Lydanlegget kan spille av alle lydformatene opp til 7.1 kinomiks.

Salen brukes ofte til undervisning, om filmer og filmklipp er en del av opplegget.
Den brukes også til visning av ferdige filmer etter øvelser, eller til visning for testpublikum mens studentene jobber med klipp.

Kinosalen lånes også ut til øvrige studier på høgskolen.

IMG 3554 crop

NFI2

LIM Boosting Ideas Workshop June 16-21 2024

Less is More is one of Europe’s leading writer and project development programmes. This workshop organized by NFI and Dnf will help you turn creative limitations into opportunities for innovation in script development. Deadline May 3rd!

Master Stipend

12 masterstudenter fikk Statens kunstnerstipend

12 av masterstudentene på filmskolen har fått "Diversestipend for ny­utdannede kunstnere". Tilsammen 28 DNF-alumni og studenter fikk stipend i vårens tildeling. Vi gratulerer!

Picture Dalia

Imagining a liberated Palestine - screening of Dalia AlKurys PhD work

What kind of cinematic images can arise from imagining a liberated Palestine? On April 18th documentary filmmaker Dalia AlKury presents the artistic outcome of her PhD research.

Studio Gabriel

Rekordmange søkere til master

Filmskolens masterprogram i Oslo hadde søknadsfrist 1. mars og vi fikk inn nesten dobbelt så mange søknader som ved forrige opptak.

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Franckers masterprosjekt er en personlig dokumentar om forholdet til faren hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Hamza ved Myrens

-På master har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Skuespiller, filmskaper og masterstudent Hamza Kader skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".