Kinosal

Foto og tekst: Marius Vibe

Fasilitetene: Kinosalen

I forbindelse med opptak til nytt kull i 2021 tenkte vi at det var fint å vise fram noe av det vi har på Filmskolen.
Først ute er kinosalen.

Filmskolen har en flott og romslig kinosal til rådighet, med et lerret på 4,3 x 1,8 meter og femti seter med god beinplass.

Salen har en digital kinofremviser, hvor vi kan spille av alt fra enkle påsynsfiler fra nettet til digitale kinokopier i 2K oppløsning.

Om man har lyst til å gå old school og spille av gamle filmkopier også, har vi faktisk mulighet til å vise både 35 mm og 16 mm film, siden vi fortsatt har vaskeekte filmfremvisere i maskinrommet.

Lydanlegget kan spille av alle lydformatene opp til 7.1 kinomiks.

Salen brukes ofte til undervisning, om filmer og filmklipp er en del av opplegget.
Den brukes også til visning av ferdige filmer etter øvelser, eller til visning for testpublikum mens studentene jobber med klipp.

Kinosalen lånes også ut til øvrige studier på høgskolen.

IMG 3554 crop

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november