Worldbuilding DSC8635 v1

Studioøvelse: Worldbuilding Foto: Kjell Vassdal

Fra uke 40 til 50 deltar kull 12-studentene på foto- og produksjonsdesignlinjen på en omfattende studioøvelse som omfatter worldbuilding, studioproduksjon, fargekurs og grading.

Vi deler noen bilder av det spennende arbeidet som pågår i Studio 1 og 2 på Filmskolen!

tematikk

Kursledere er Kjell Vassdal, Siri Langdalen og Liv Sørlien, og temaet er Klimaforandringer i et framtidsperspektiv.

Emne for kurset er arbeid i studio, samt bruk av visuelle effekter og SFX. Her blir studentene opplært i planlegging og gjennomføring av visuelle konsepter i form av studiobygg og modeller. De skal også eksperimentere med materialer/fargepalett gjennom forarbeid, opptak og grading.

Med seg på laget har de gjestelærere som bl.a. Cecilie Levy (manus) - veileder for å utarbeide visuelle konsepter, Martin Gant (produksjonsdesign/modeller), Thomas Underhaug Fosseli (produksjonsdesign) - underviser i 3D-modellering, Dirk Meier (grading), Ludvig Friberg og Pål Morten Hverven (VFX).

teori og praksis

Gjennom teori og praksis skal studentene få en forståelse av virkemidlene og verktøyene som foto, produksjonsdesign og VFX har til å skape visuelt interessante dekorasjoner i studio. Ved bevisst bruk av forskjellige materialer, overflater, farger og lys, skal de skape visuelt avanserte studiodekorasjoner.

Studentene skal ta i bruk både analoge metoder med bruk av forsats-modeller og digitale teknikker som greenscreen, set-extensions etc.

Arbeidet i studio skal ha en grønn overbygning og vekke studentenes forståelse for materialbruk og metoder som ikke er skadelig for helse og miljø. F.eks. skal bruken av isopor erstattes av 3D-printede elementer.

utbytte

Studentene skal utvikle ferdigheter gjennom praktisk arbeid og eksperimentering med forskjellige teknikker. De skal teste hvordan uttrykket endres ved forskjellig bruk av materialer, overflater, farger, lys og VFX. De skal også få inngående kunnskap om hvordan etterarbeid og grading påvirker resultatet.

Kurset skal gi studentene en større forståelse for de visuelle kvalitetene som skal bidra til film-/TV-fortellingens univers. De skal oppnå en dypere forståelse for samarbeidet mellom foto, produksjonsdesign og VFX, og vite hvordan de skal lede det kreative, tekniske og praktiske arbeidet i studio.

Vi skal naturligvis komme med flere bilder, etter hvert som sett og modeller blir ferdige - og mer spektakulære.
Enn så lenge:

Snurr bildekarusellen nedenfor!

Worldbuilding DSC8604 v1
Worldbuilding DSC8017 v1
Worldbuilding DSC8581 v1
Worldbuilding DSC8604 v1
Worldbuilding DSC8017 v1
Worldbuilding DSC8581 v1

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.