Worldbuilding DSC8635 v1

Studioøvelse: Worldbuilding Foto: Kjell Vassdal

Fra uke 40 til 50 deltar kull 12-studentene på foto- og produksjonsdesignlinjen på en omfattende studioøvelse som omfatter worldbuilding, studioproduksjon, fargekurs og grading.

Vi deler noen bilder av det spennende arbeidet som pågår i Studio 1 og 2 på Filmskolen!

tematikk

Kursledere er Kjell Vassdal, Siri Langdalen og Liv Sørlien, og temaet er Klimaforandringer i et framtidsperspektiv.

Emne for kurset er arbeid i studio, samt bruk av visuelle effekter og SFX. Her blir studentene opplært i planlegging og gjennomføring av visuelle konsepter i form av studiobygg og modeller. De skal også eksperimentere med materialer/fargepalett gjennom forarbeid, opptak og grading.

Med seg på laget har de gjestelærere som bl.a. Cecilie Levy (manus) - veileder for å utarbeide visuelle konsepter, Martin Gant (produksjonsdesign/modeller), Thomas Underhaug Fosseli (produksjonsdesign) - underviser i 3D-modellering, Dirk Meier (grading), Ludvig Friberg og Pål Morten Hverven (VFX).

teori og praksis

Gjennom teori og praksis skal studentene få en forståelse av virkemidlene og verktøyene som foto, produksjonsdesign og VFX har til å skape visuelt interessante dekorasjoner i studio. Ved bevisst bruk av forskjellige materialer, overflater, farger og lys, skal de skape visuelt avanserte studiodekorasjoner.

Studentene skal ta i bruk både analoge metoder med bruk av forsats-modeller og digitale teknikker som greenscreen, set-extensions etc.

Arbeidet i studio skal ha en grønn overbygning og vekke studentenes forståelse for materialbruk og metoder som ikke er skadelig for helse og miljø. F.eks. skal bruken av isopor erstattes av 3D-printede elementer.

utbytte

Studentene skal utvikle ferdigheter gjennom praktisk arbeid og eksperimentering med forskjellige teknikker. De skal teste hvordan uttrykket endres ved forskjellig bruk av materialer, overflater, farger, lys og VFX. De skal også få inngående kunnskap om hvordan etterarbeid og grading påvirker resultatet.

Kurset skal gi studentene en større forståelse for de visuelle kvalitetene som skal bidra til film-/TV-fortellingens univers. De skal oppnå en dypere forståelse for samarbeidet mellom foto, produksjonsdesign og VFX, og vite hvordan de skal lede det kreative, tekniske og praktiske arbeidet i studio.

Vi skal naturligvis komme med flere bilder, etter hvert som sett og modeller blir ferdige - og mer spektakulære.
Enn så lenge:

Snurr bildekarusellen nedenfor!

Worldbuilding DSC8604 v1
Worldbuilding DSC8017 v1
Worldbuilding DSC8581 v1
Worldbuilding DSC8604 v1
Worldbuilding DSC8017 v1
Worldbuilding DSC8581 v1

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Person in a stylized cardboard wolf mask in a blue light.

"Lone Wolves Stick Together" immersive exhibition

PhD candidate Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). November 25th to 26th, you can experience the artistic outcome of her PhD in an immersive exhibition at the Norwegian Film School in Oslo.