DNF arrangement Maske cropped

Åpent foredrag: Å skape karakterer gjennom maske, kostyme og hår.

Maskør og hårdesigner Aase Lund Mathisen og kostymedesigner Sofie Rage Larsen gir innblikk i prosessen med å skape karakterer gjennom arbeidet med maske, kostyme og hår, sammen med skuespiller Jan Gunnar Røise.

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted (inngang fra Akerselva)

Når: Mandag 6. desember 2021, kl 10-12

Aase Lund Mathisen, førsteamanuensis i i maske og hårdesign på Høyskolen Kristiania, og kostymedesigner Sofie Rage Larsen gir innblikk i prosessen med å skape karakterer gjennom arbeidet med maske, kostyme og hår,

Skuespiller Jan Gunnar Røise kommer etter den første timen og da vil de sammen snakke om hvordan kostyme- og maskearbeidet kan gjennomføres i et samarbeid med skuespiller.

Foredraget er relevant for alle som arbeider i film, fordi det gir innsikt i både arbeidsformer og muligheter.

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.