True Colours foto Jonina Gudbjartsdottir IMG 9194

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Kjell Vassdal

Tekst: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Marius Vibe

Fotoutstilling: True Colours

Jeg husker alltid dagen jeg først kom på besøk hjem etter å ha flyttet fra Ísafjörður til Reykjavík da jeg var 20 år gammel. Da hadde jeg ikke vært hjemme på et halvt år.
Og alt så annerledes ut en liten stund.

Fjellene var større og mektigere
Vinden litt mer voldsom
Duften litt annerledes

Men så gikk det tilbake til som før.
Det fikk meg til å tenke på det som er, men vi ikke ser.

Lys er en form for elektromagnetisk stråling.
Infrarødt lys ligger på cirka 700 nm til 1200nm, mens det lyset fleste mennesker ser ligger på 380-750 nm.
- Så selv om vi oppfatter verden på én måte, betyr det ikke at slik er den.

Dette er tematikken i masterstudent Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttirs 'True Colours'.
Fotoutstillingen hennes var en del av fordypningsprosjektet til masteroppgaven, og ble arrangert i Filmskolens lokaler i Oslo mellom 4. og 8. juni.
I tillegg til fotografiene var det blitt gjort lydopptak fra alle locations. Disse ble senere brukt som grunnlag i musikk, som ble spilt under utstillingen.

Bildene er tatt på Island i 2021

Komponist: Arndís Rán Snæþórsdóttir
Veileder: Kjell Vassdal
Hovedlærer: Siri Langdalen
Lysmester: Christian Berrum

True Colours foto Jonina Gudbjartsdottir IMG 8978

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november