Finding Frida bibel

Foto: Stargate Media

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Manusforfatter Cecilie Levy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er blitt tatt ut til den prestisjefylte filmfestivalen IDFAs DocLab Forum med VR-dokumentaren "Finding Frida".

Manusforfatter Cecilie Levy utforsker Virtual Reality (VR) gjennom sitt stipendiatprosjekt «Storytelling In VR: Teaching myself how to write for virtual reality». Hun ser på hvordan publikum i VR blir en del av historien og hvordan dette forandrer premissene for hvordan historien kan fortelles og metodene som manusforfatteren tar i bruk. Levy spør seg om VR-mediet også endrer hva slags historier som kan fortelles og om en VR-opplevelse i det hele tatt kan kalles en "historie".

VR-dokumentaren "Finding Frida", prosjektet som hun utvikler som manusforfatter parallelt med det kunstneriske utviklingsarbeidet, står sentralt i Levys refleksjoner rundt VR-mediet. Dokumentaren blir regissert av den prisvinnende dokumentarfilmskaperen Hilde K. Kjøs og utvikles av produsent Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media. Regissøren beskriver "Finding Frida" som "en animert VR-opplevelse hvor den uttrykksfulle avant-garde kunsten til Frida Hansen leder publikum inn i en vakker, håndgripelig verden, gjennom fortid og nåtid, kunstverk og virkelighet".

Prosjektet fikk støtte til en første utviklingsfase fra av CEFIMA, filmskolens Senter for fremragende utdanning, og utviklingsstøtte Viken Filmsenter. Tidligere i år vant "Finding Frida" XR-pitchekonkurransen ved CEE Animation Forum. Nå er den tatt ut til IDFAs DocLab Forum som går av stabelen i Amsterdam 21. - 26. november.

IDFA er verdens største og ledende dokumentarfilmfestival og IDFA DocLab er en av de fremste plattformene for interaktiv dokumentarkunst. Levys prosjekt er ett av 13 prosjekter som er valgt ut for å presenteres for potensielle nye samarbeidspartnere og komme et steg nærmere realisering.

Les mer om Cecilie Levys stipendiatprosjekt her og om "Finding Frida" her.

Cecilie Levy crop

Manusforfatter Cecilie Levy, CEFIMA-stipendiat ved Den norske filmskolen

Cecilie Levy crop

Manusforfatter Cecilie Levy, CEFIMA-stipendiat ved Den norske filmskolen

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november