DNF såkornmidler poster

Filmskolen utvikler tiltak for å øke mangfoldet på skolen

Like før jul fikk fem prosjekter på filmskolen tildelt til sammen 650,000 kroner i såkornmidler fra Høgskolen i Innlandet. Ett av prosjektene har fokus på mangfold i filmutdanningen. Skolen har inngått et samarbeid med Snowfall Cinema, produksjonsselskapet til alumni og tidligere lærer ved filmskolen Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes, også tidligere lærer ved filmskolen. Gjennom en workshop ledet av filmskaper Hisham Zaman skal unge mennesker med flerkulturell bakgrunn få grunnleggende kunnskap i visuell historiefortelling.

Såkornmidlene skal fremme god utdanningskvalitet gjennom kontinuerlig utvikling av pedagogisk praksis og innovasjon i høgskolens utdanninger.

Filmskolen har ambisjoner om å øke mangfoldet på skolen og mener det vil øke kvaliteten på utdanningen for alle studentene. Samarbeidsprosjektet med Snowfall cinema fikk tildelt 150,000 til utvikling av prosjektet, som ennå er i startfasen og søker videre finansiering.

- Som filmskapere og som tidligere lærere ved Den Norske Filmskolen har vi sett at unge mennesker med flerkulturell bakgrunn av ulike årsaker ikke søker filmutdanning. Vi går glipp av unike talenter og gode autentiske historier som best fortelles med deres kunnskap og blikk. Med dette kurset ønsker vi å fange opp disse talentene, uttaler Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes.

De andre prosjektene som fikk såkornmidler var følgende:

• "Bærekraftig filmproduksjon" ved prosjektleder Are Syvertsen (150,000). Prosjektet bygger videre på oppstartsprosjektet «Bærekraftig filmproduksjon» som ble gjennomført på Den norske filmskolen i 2021 for å teste ut bidrag til en mer bærekraftig filmproduksjon på skolen. Prosjektet vil gjøre bærekraftig filmproduksjon til en selvfølgelig del av filmskolens virksomhet

• "Manus, regi og visuell design" ved prosjektleder Sara Johnsen (50,000) Pilotprosjekt for studenter ved Filmskolens master med spesialisering i manus, regi og visuell design. Kursopplegget har en eksperimentell form idet studentene skal samarbeide utenfor sine vanlige roller i en uvant men beslektet uttrykksform; nemlig scenekunst.

• "Pedagogisk og kunstnerisk utviklingsarbeid innenfor visuell og auditiv design" ved prosjektleder Siri Langdalen (150,000) . Prosjektet ønsker å utforske hvilken plass den kreative dokumentaren kan ha i et utdanningsløp på Filmskolen som kan gi en bredere og mer samfunns-aktuell tilnærming til hele filmfaget på skolen. Undervisningsopplegget er planlagt som et tverrfaglig pilotprosjekt i form av en workshop med studenter fra Filmskolens master i visuell design og dokumentar-regi og Filmskolens bachelorprogram i produksjonsdesign, foto og lyd.

• "Nordisk samarbeid" ved prosjektleder Lilja Ingolfsdottir (150,000). Prosjektets formål er å styrke den nordiske fortellingen ved å skape samarbeid på tvers av de nordiske filmskolene og er et initiativ fra Den danske filmskolen.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november