Manuskurs

Kurs: Manus for serieformater

Er du en manusforfatter som ønsker å fordype deg i manusutvikling av serier, seriens arbeidsformer og egenart? 23-25. november holder vi kurs i manusutvikling for serieformater, utviklet i samarbeid mellom Den norske filmskolen og Dramatikerforbundet.

Kurs: Manus for serieformater

Når: 23-25. november 2022

Hvor: Den norske filmskolens masterutdanning i Oslo, Sandakerveien 24C (inngang ved Akerselven)

Foredragsholdere: Christopher Pahle (Kompani Lauritzen) , Terje Solli (Side om side), Anne Wisløff (Lik meg), Lasse Gallefoss (Flukt) og Johan Fasting (Heimebane)

Kursavgift: kr. 3800,-

Påmelding: https://nettskjema.no/a/manusforserieformater (NB! Få plasser!)

"Manus for serieformater" er et kurs retter seg mot manusforfattere som ønsker erfaring med å skrive serieformater. Du får innføring i ulike TV-genre og serieformater, arbeidsformer og øvelser, samt skriveøvelser med veiledning av erfarne manusforfattere og personlig tilbakemelding på individuelle oppgaver.

Kurset er delt i tre moduler og består av en kombinasjon av undervisning på nett, samlinger ved Filmskolens lokaler i Oslo og selvstendig skrivearbeid.

Kurset er utviklet i samarbeid med Dramatikerforbundet og er finansiert av NFI

Moduloversikt

Modul I - Innføring i dramaturgi og serieformater.

Innføringsforelesninger i dramaturgi og serieformater v/ Prof Audun Engelstad.

Forelesninger gjøres tilgjengelig på nett, og du kan se de når det passer deg.

Modul II – Fordypning og skriveøvelser

Onsdag 23.11 - Fordypning: Reality TV og dokumentar

Kl 9.00-12.00 Christopher Pahle - «Reality-TV manus og Kompani Lauritsen»

Kl 13.00-16.00 Lasse Gallefoss «TV-dokumentar - Research om Rus»

Torsdag 24.11 - Fordypning: TV-drama

Kl 09.00-12.00 Anne Wisløff «Fra research til manus - Lik meg sesong 1-3»

Kl 13.00-16.00 Johan Fasting «Å jobbe i et skriverom, Heimebane og Makta»

Fredag 25.11 - Fordypning: TV-komedie

Kl 09.00-12.00 Terje Solli « Å lykkes med å pitche en sitcom»

NB: Du velger fritt hvilke temaer du ønsker å fordype deg i. Du kan delta i så mange økter du ønsker.

Modul III - Selvstendig skrivearbeid

Egenarbeid og tilbakemeldinger på manuskripter

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.