Mestermñter6

Mestermøte med regissør Francesco Munzi

I samarbeid med Oslo Pix inviterer vi til mestermøte med regissør Francesco Munzi fredag 2. september kl 10:00 på masterutdanningen på Myrens verksted.

Den italienske regissøren Franceso Munzi besøker filmskolens masterprogram i Oslo i forbindelse med filmfestivalen Oslo Pix som går av stabelen 29. august til 4. september. På Oslo Pix skal masterstudentene skal se Munzis nye dokumentarfilm Futura som han har regissert sammen med regissørene Pietro Marcello og Alice Rohrwacher. Studentene får møte Munzi på filmskolen fredag 2. september kl 10-12. Vi inviterer også andre interesserte til å komme til filmskolens lokaler på Myrens Verksted for å få med seg mestermøtet.

Hva: Mestermøte med regissør Francesco Munzi

Når: Fredag 2. september kl 10-12

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24, C (Inngang ved Akerselva)

FUTURA

Futura (regi: Pietro Marcello, Francesco Munzi og Alice Rohrwacher)

Du kan se Futura på Oslo Pix følgende dager og kjøpe billetter her:

Torsdag 01.09 kl 20:15 på Vega Scene

Fredag 02.09 kl 18:00 på Ringen Kino

Lørdag 03.09 kl 13:00 på Ringen Kino

Oslo Pix' omtale av Futura:

Hva tror du fremtiden bringer? Tre av de største italienske regissørene som jobber i dag reiser gjennom Italia for å stille ungdom akkurat dette spørsmålet.

Futura tar oss med på en reise fra Milano til Palermo, med flere stopp underveis, for å undersøke framtidsutsiktene til italiensk ungdom. Fremtiden ser mørk ut for ungdommen, og er det så rart? Tiden de har vokst opp i har vært sterkt preget av krig, terror, klimaendringer, og til slutt pandemien som treffer midtveis i innspillingen.

Det er ingen tvil om at flere har vanskelig for å forestille seg en lys fremtid. Som en av ungdommene sier, så «finnes det ikke noen fremtid i Italia», og en annen hevder at «det mest patriotiske du kan gjøre er å sende barnet ditt utenlands for å få seg en utdanning». Til tross for mørke framtidsutsikter er det likevel et ønske om at ting skal bli bedre.

De tre filmskaperne – Pietro Marcello, Francesco Munzi og Alice Rohrwacher – har lagd en sterk tilstandsrapport fra landet de selv har vokst opp full av nostalgiske tilbakeblikk på italiensk filmhistorie. Selv om filmen er spesifikk til Italia har den en universell slagkraft. Intervjuobjektene de har funnet fram til er forfriskende ærlige og velartikulerte, og filmen er et viktig tidsbilde av den tiden vi lever i nå.

Om Francesco Munzi

Francesco Munzi er en italiensk filmskaper og manusforfatter. Han står bak flere filmer som har gått på internasjonale filmfestivaler, og bak TV-serien Mirakelet som gikk på NRK i 2019. Hans første film Saimir ble vist på filmfestivalen i Venezia og ble nominert til European Film Award. Han er mest kjent for sin film Sorte sjeler (2004) som vant flere priser i Venezia i 2014 og som gikk på norske kinoer. Munzi har regissert dokumentaren Futura sammen med regissørene Pietro Marcello og Alice Rohrwacher.

FUTURA

Futura (regi: Pietro Marcello, Francesco Munzi og Alice Rohrwacher)

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.