Screenshot 2024 06 21 at 3 33 38 PM

Filmskolen sterkt tilstede på årets Nordic Talents Foto: Prosjektet "Token" av Gabriel Bagnaschi / Foto: Adrian Axel

Den norske filmskolen står for 8 av de 15 utvalgte prosjektene til Nordic Talents pitchekonkurranse for avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene! 4.-5. september møtes de i København for å presentere sine neste prosjekter for filmbransjen.

Årets avgangskull på både master og bachelor er sterkt representert på Nordic Talents Pitch. De står bak åtte av de femten prosjektene som ble valgt ut i sterk konkurranse med 50 innsendte bidrag fra avgangsstudenter på filmskolene i de nordiske landene. Avgangsstudentene på filmskolens fjerde masterkull stiller med tre prosjekter og bachelorprogrammets kull 13 har fem prosjekter med i konkurransen.

Pitchekonkurransen er den viktigste begivenheten på Nordic Talents, som blir organisert årlig av Nordisk Film & TV Fond. Der får avgangsstudentene pitche sine langformat-prosjekter for produsenter og finansiører og ha visning av sine eksamensfilmer. Arrangementet gir de utvalgte deltakerne en pangstart på karrieren og er en viktig plattform for å bygge nettverk med aktører i den nordiske filmbransjen som samles i København for å oppdage nye talenter og spennende prosjekter.

Favoritt03

Still fra eksamensfilmen "Liksom City" regissert av Tobias Klemeyer Smith og med manus av Camilla Pavlikova Sandland. De skal begge pitche prosjekter i Nordic Talent.

Prosjektene fra årets avgangskull på bachelor

Fra Kull 13, årets avgangskull på bachelor, skal manusforfatter Camilla Pavlikova Sandland pitche prosjektet «Kringsatt av fiender» (Strangers Everywhere) sammen med produsent Oline Nordentoft.

Manusforfatter Camilla Pavlikova Sandland gleder seg til å få pitche sitt neste prosjekt i spillefilmformat på Nordic Talents:

-«Kringsatt av fiender» har vært mitt fordypningsprosjekt på Filmskolen. Det er derfor utrolig gøy å bli valgt ut og få muligheten til å presentere prosjektet sammen med Oline! Det er også skikkelig stas at det er så mange fra Filmskolen som skal delta.

Camilla beskriver "Kringsatt av Fiender" som "en coming of age-dramafilm om en ung jentes forhold til sin norske far og slovakiske mor, og hennes reise for å klare å finne sitt eget språk".

-Filmen utforsker hvordan man forholder seg til bakgrunnen sin, hvilke forutsetninger man har for å føle tilknytning til familien sin, og for å være mor og datter, forteller manusforfatteren.

Hva ser du mest frem til ved deltakelsen?

-Det skal bli kjempespennende og givende å møte nyutdannede studenter og høre deres pitcher!

Image 2

Fra eksamensfilmen "Jeg følte jeg måtte være her" med regi av Sara Moland og manus av Tarjei Sandvik Moe. Foto: Signe Edelboe Rasmussen.

Fem andre kull 13-studenter skal også vise eksamensfilmene sine og pitche fire ulike fiksjonsprosjekter i langformat under Nordic Talenets. I likhet med eksamensfilmene, spenner prosjektene bredt tematisk.

Regissør Sara Moland og manusforfatter Tarjei Sandvik Moe skal pitche prosjektet "Jeg følte jeg måtte være her" som er basert på eksamensfilmen med samme navn. I eksamensfilmen har tjuefire år gamle Vera begått selvdrap. Når familien hennes, kunstmiljøet, venner og gamle elskere samles for å feire henne, blir de konfrontert med hvem hun var, hvem de selv er og hva de var for henne.

Regissør Tobias Klemeyer Smith skal pitche "Kind or Together is a Beautiful Place". Prosjektets tagline er "A tale of how to immobilize a man to become his daughters father".

Manusforfatter Atchy Konesh skal pitche "Jordan", med tagline "A childhood dream is only the beginning of a heritage".

Regissør Ingvild Dahlgren skal pitche "Cold Response" med tagline "Dear soldier - why can’t you fight your inner war?"

Masterprosjektene i Nordic Talents

MFA K4 Juno Jensen Still01

Juno Sandbæk-Jensen i en scene fra eksamensfilmen"Hvordan sover rådyrene"

Juno Sandbæk-Jensen studerte konseptuell dokumentarregi på filmskolens nylig uteksaminerte masterkull 4 og skal pitche et nytt dokumentarprosjekt. Det hun kan dele om prosjektet på dette stadiet er at det er en poetisk non-fiction road movie med arbeidstittel "The Final Ride". En av hovedrollene besittes av Junos rød-orange Fiat 127 fra 1980.

Juno gleder seg til å pitche "The Final Ride" på Nordic Talents.

-Jeg ser frem til erfaringen med å pitche i et slikt forum, dette er helt nytt for meg. Jeg håper at prosjektet mitt vekker nysgjerrighet og interesse, og om jeg ikke kommer hjem med en pris, håper jeg å finne noen samarbeidspartnere. Jeg er blant annet på jakt etter en produsent.

På masterstudiet laget Juno flere kortdokumentarer, og prosjektet hun skal pitche blir hennes første dokumentar i langformat.

-Det betyr mye å ha noe konkret å jobbe med nå etter fullførte masterstudier, en tid som ofte kan føles tom og rar, sier Juno.

-Jeg liker å være i gang med prosjekter, så dette gir meg ekstra fyr på bålet. I tillegg ser jeg frem til å dele opplevelsen med mine tidligere medstudenter på Kull 4; Pia, Benjamin og Gabriel! En siste klassetur!

Junos tidligere medstudenter som deltar i pitchekonkurransen er regissør Pia Louise Edvardsen, fotograf Benjamin Mosli og regissør Gabriel Bagnaschi. Under masterstudiet jobbet de med utviklingen av dramaserier og laget korte pilotepisoder som nå skal vises på Nordic Talents.

Bytting Stills1

Fra "Byttinger" av Pia Louise Edvardsen. Foto: Benjamin Mosli.

Regissør Pia Louise Edvardsen og fotograf Benjamin Mosli skal pitche Changelings (Byttinger). Serien tar utgangspunkt i eventyret om Ekebergkongen, og handler om byttingene hans (trollunger byttet ut med menneskebarn) og deres liv i Oslo, nåtid. I pilotepisoden møter vi Solveig som føler at noe er galt med henne, men hun klarer ikke sette fingeren på hva det er. En slags uro i kroppen? ADHD kanskje? Hun lengter etter sympati, oppsøker diverse healingsirkler og er på hyppige legebesøk, men alt tilsier at hun er helt frisk, helt normal. Men så mister hun plutselig kontrollen.

Tegn regi Gabriel Bagnsachi Foto Adrian Axel

Skuespillerne Eili Harboe og Sjur Vatne Brea i en scene fra piloten til "Token" av Gabriel Bagnaschi. Foto: Adrian Axel.

Regissør Gabriel Bagnaschi skal pitche serien "Token" (Tegn) som er satt til en verden der folk kun eldes hvis de er forelsket. Serien følger en familie på fire, hvor hver av dem gjør sitt beste i valget mellom å forbli ung eller finne kjærlighet. Men kan de egentlig velge?

Filmskolen med sterk merittliste i Nordic Talents

I 2022, forrige gang Den norske filmskolen hadde avgangskull og kunne delta i konkurransen, fikk regissør Håkon Anton Olavsen og mansuforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 juryens "Special Mention". I 2020 gjorde kull 11-studentene rent bord: Regissør Hazhir Ibrahimi vant hovedprisen for dokumentarprosjektet "Kolbar" og regissør Kerren Lumer-Klabbers og manusforfatter Emil Wahl fikk hederlig omtale av juryen. På Nordic Talents 2018 vant kull 10s Fanny Ovesen hovedprisen på 250 000 kroner for prosjektet 'Laura'.

Nordic Talents 2024 finner sted 4-5. september på Den danske filmskolen i København. Vi ønsker årets deltakere lykke til og gleder oss til å følge prosjektene videre.

Favoritt03

Still fra eksamensfilmen "Liksom City" regissert av Tobias Klemeyer Smith og med manus av Camilla Pavlikova Sandland. De skal begge pitche prosjekter i Nordic Talent.

Image 2

Fra eksamensfilmen "Jeg følte jeg måtte være her" med regi av Sara Moland og manus av Tarjei Sandvik Moe. Foto: Signe Edelboe Rasmussen.

MFA K4 Juno Jensen Still01

Juno Sandbæk-Jensen i en scene fra eksamensfilmen"Hvordan sover rådyrene"

Bytting Stills1

Fra "Byttinger" av Pia Louise Edvardsen. Foto: Benjamin Mosli.

Tegn regi Gabriel Bagnsachi Foto Adrian Axel

Skuespillerne Eili Harboe og Sjur Vatne Brea i en scene fra piloten til "Token" av Gabriel Bagnaschi. Foto: Adrian Axel.


Siste artikler

Den Fremmede Logo

Eksamensfilm har premiere på Kortfilmfestivalen

Kull 13s eksamensfilm "Den fremmede" har premiere på Den norske kortfilmfestivalen. Hele teamet er på plass i Grimstad og vi tok en prat med filmskaperne før avreise.

Nadja lipsyc

Nadja Lipsyc disputerer 31. mai: VR og rollespill

Nadja Lipsyc har utforsket muligheten for å kombinere VR med verktøy og teknikker fra fysiske rollespill. 31. mai forsvarer hun det kunstneriske doktorgradsresultatet på Myrens i Oslo.

Bransjedag kull4 sq

Bransjevisning for masterkull 4

12. juni inviterer Filmskolen til Vega Scene for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Etterpå blir det eksamensfest på Myrens Verksted!

Anja Simon happy4264

Får stipend fra Fond for lyd og bilde

Manusstudent Anja Petkovic Karlsen og registudent Simon Matthew Valentine får støtte fra Statens kunstnerstipend og Fond for lyd og bilde. Når de går ut av masteren til sommeren skal de utvikle et prosjekt sammen.

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on April 25th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st 

Kortfilmfestivalen logo

Studenter og alumni sterkt tilstede på Kortfilmfestivalen

Eksamensfilmen "Den fremmede" er tatt ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad. Masterstudent Simon Valentine, kull 14-student Andreas Tømmerås Ermesjø og stipendiat Dalia AlKury har også fått filmer med. Vi gratulerer!