Kortfilmfestivalen logo

Studenter og alumni sterkt tilstede på Kortfilmfestivalen

Eksamensfilmen "Den fremmede" er tatt ut til konkurranseprogrammet ved Kortfilmfestivalen i Grimstad. Masterstudent Simon Valentine, kull 14-student Andreas Tømmerås Ermesjø og stipendiat Dalia AlKury har også fått filmer med i programmet. Vi gratulerer!

Den 47nde utgaven av Den norske kortfilmfestivalen finner sted 16-21. juni. og denne uken ble konkurranseprogrammet offentliggjort. Komitéene som har satt sammen programmet har sett 3412 påmeldte filmer fra hele verden - hele 473 norske - og uttaler at de har hatt en tøff, men svært givende oppgave med å velge ut årets program.

Eksamensfilmen "Den fremmede" får premiere i Grimstad

Kull 13-eksamensfilmen "Den fremmede", regissert av Jens Glomnes Hertzberg, er blant kortfilmene som kom gjennom det trange nåløyet i årets utgave av kortfilmfestivalen. Produsent er Oline Nordentoft, manus er ved Dagne Omland, fotograf er Ask Jacobsen, produksjonsdesigner er Ida Sofie Larsen, lydsjef er Martin Kruse og klipper er Aasta Vøyenli.

Filmskolestudenter i kortfilmprogrammet

Flere nåværende studenter har sentrale roller i kortfilmer på konkurranseprogrammet. Simon Valentine (MFA kull 4, fiksjonsregi) har co-regi med Shokat Harjo på "I walked alone". Hamza Kader (MFA kull 4, manus) har manus sammen med Christina Marie Helén Strøm på "Checkpoint: Valid" av Martin Thomas. Tarjei Sandvik Moe (manus, kull 13) har manus på Ivar Aase (kull 11-alumni) sin kortfilm "Kunsten er død". Ivar Aase vant Gullstolen i fjor med "Komplikasjoner". I år er han tilbake med "Kunsten er død" hvor vi finner mange filmskolealumni i sentrale bak kamera, blant annet produsent Øyvind Eriksen (kull 11), fotograf Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir (BFA kull 11 og MFA kull 3) og lyddesigner Peder Hammersborg (kull 10).

Andreas Tømmerås Ermesjø som går på regilinjen på kull 14 har co-regi sammen med Kasper Becker-Andersen på "Vi to".

Stipendiat Dalia Al Kury er tatt ut med den palestinsk-norske kortfilmen "Levitations".

Alumni i kortfilmprogrammet

Blant alumni med filmer i årets Grimstadfestival finner vi blant annet Katinka Marie Hustad med kortdokumentaren "Liten film om fravær". Filmen begynte som Katinka sitt masterprosjekt da hun tok master i konseptuell dokumentarregi på filmskolens tredje masterkull.

Louise Beyer og Jonas Bruun (BFA produsentlinjen, kull 12) er produsenter på kortfilmen "Agurk" av Harald Furuholmen . "Agurk" er produsert av Skala, et talentutviklingsprogram som ble opprettet i samarbeid med Storm films og ledes av Louise og Jonas.

Barbora Holland (BFA kull 10) deltar i norsk kortdkumentar-konkurranseprogrammet med "De nakne". I musikkvideokonkurransen vises Io Sivertsen (MFA kull 3) sin musikkvideo for Simen Sormo Say, "Glemme meg selv".

Forhåndsjuryen for norsk kortfilm og norsk kortdokumentar sier følgende om årets utvalgte filmer:

«Historiene som fortelles er varierte, men som alltid er det mye mellommenneskelige relasjonsdramaer. Om kjærligheten, følelsene og forholdet, samboer, ektefelle, søsken og dyr. Vennskap i alle former og størrelser. Og også om knuste hjerter og drømmer, og om unge mennesker som prøver å finne sin plass i livet. Samtidig er det mye humor i filmene. (…) Humoren er i mange filmer absurd, befriende og smart. (…) En del sjangerfilmer var det også, og til vår store glede ble det ofte ikke spart på blodmengder, galskap og heller ikke mystikk."

Gratulerer til våre studenter og alumni og til alle andre med filmer i årets konkurranseprogram - vi gleder oss til Grimstad!


Siste artikler

Screenshot 2024 06 21 at 3 33 38 PM

Filmskolen sterkt tilstede på årets Nordic Talents

Den norske filmskolen står for 8 av de 15 utvalgte prosjektene til Nordic Talents pitchekonkurranse for avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene!

Den Fremmede Logo

Eksamensfilm har premiere på Kortfilmfestivalen

Kull 13s eksamensfilm "Den fremmede" har premiere på Den norske kortfilmfestivalen. Hele teamet er på plass i Grimstad og vi tok en prat med filmskaperne før avreise.

Nadja lipsyc

Nadja Lipsyc disputerer 31. mai: VR og rollespill

Nadja Lipsyc har utforsket muligheten for å kombinere VR med verktøy og teknikker fra fysiske rollespill. 31. mai forsvarer hun det kunstneriske doktorgradsresultatet på Myrens i Oslo.

Bransjedag kull4 sq

Bransjevisning for masterkull 4

12. juni inviterer Filmskolen til Vega Scene for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Etterpå blir det eksamensfest på Myrens Verksted!

Anja Simon happy4264

Får stipend fra Fond for lyd og bilde

Manusstudent Anja Petkovic Karlsen og registudent Simon Matthew Valentine får støtte fra Statens kunstnerstipend og Fond for lyd og bilde. Når de går ut av masteren til sommeren skal de utvikle et prosjekt sammen.

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on April 25th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st