Dsc3791

Nytt tilbud til hele film- og TV-bransjen

Filmskolen og TV-skolen slår kreftene sammen i utviklingen av etter- og videreutdanning for bransjen.

- Som med topputøvere flest, må også mediebransjen trene og øve for å være i internasjonal toppform, sier dekan ved TV-skolen, Hege Michelsen.

Behovet for å holde seg oppdatert og dermed være konkurransedyktige kommer stadig tydeligere frem i et mer presset mediemarked. Michelsen er svært glad for å kunne samarbeide tett med hele film- og tv-bransjen for å imøtekomme dette.

- Vi er stolte av å kunne tilby etter- og videreutdanning for norsk film- og TV-bransje. Vi vil samarbeide med bransjen om de beste treningsformene for våre dyktige film- og TV-folk, og kombinere dette med de kvalitetene som vi er kjent for på Lillehammer, fortsetter Michelsen.

Kartlegger behov

Den norske Filmskolen (DnF) og Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi (AMEK) ved Høgskolen i Innlandet er i gang med å utrede behovet for etter- og videreutdanning i film- og tv-bransjen. Dette arbeidet ledes av Senter for Livslang læring (SELL). Målet med utredningen er å kunne tilby et undervisningsopplegg fra høsten, i form av en pilot, og i fastere rammer fra 2021. Hoveddelen av tilbudet vil ha Filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo som base.


For å få et tydeligere bilde av hvilke undervisningstilbud bransjen vil ha nytte av, foregår det for tiden et kartleggingsarbeid. Kartleggingen består blant annet av spørreundersøkelser til fagpersoner og samtaler med blant andre representanter for forbund, kanaler, produksjonsselskaper og etterarbeidshus.

- Det er viktig for oss å basere tilbudene på et faktisk behov, og vi ønsker derfor at flest mulige i bransjen bidrar med innspill til hvordan et slik tilbud skal utformes, sier prosjektleder ved SELL, Niels Theissen.

Tettere samarbeid

Bestillingen av undersøkelsene kommer fra Dnf og AMEK og markerer også starten på et tettere samarbeid mellom fakultetene. Dekan ved Filmskolen, Karin Julsrud, sier hun ser frem til å samarbeide med TV-skolen.


- Dette er noe vi har jobbet for å få til i lang tid. Vi er også i god dialog med NFI [Norsk Filminstitutt] om et mulig samarbeid, etter at deres tilbud for kompetanseheving, NFI:lab, ble nedlagt i forbindelse med omorganisering av instituttet ganske nylig. Planen er å få et permanent tilbud opp å stå fra 1. januar 2021, og da i godt samspill med bransjen og bransjeorganisasjonene, sier Julsrud.

Partner i prosjektet, Senter for livslang læring ved Høgskolen i Innlandet, har i 30 år jobbet med å utvikle kompetansetilbud til de som er i arbeid. Leder ved SELL, Mette Villand, forteller entusiastisk om det forestående arbeidet.

- Det er spennende å kunne bidra til at denne bransjen får oppdatert sin kompetanse gjennom skreddersydde kurs som EVU [etter- og videreutdanning]. Vi bistår her Dnf og AMEK med alle deler av kartlegging og utviklingsperioden, fra å skaffe midler, pedagogisk og digital tilrettelegging av tilbudet, kurs og studieadministrasjon, markedsføring og evaluering, sier Villand.

Hun forteller videre at SELL har utviklet et tett og fruktbart samarbeid med Dnf og AMEK.

-Jeg gleder meg til å se hva vi kan få til når vi jobber sammen; på tvers av fakulteter og enheter, og i tett samarbeid med bransjen, sier Villand.

Resultatene fra undersøkelsene forventes å være klare innen sommeren, og de første kursene som skal evalueres vil ha oppstart i september 2020.

Dersom du er i film og/eller TV bransjen og ønsker å bidra til utformingen av tilbudet kan du gi oss innspill via spørreskjemaet her:

https://nettskjema.no/a/evu-film-tv-2020


Latest articles

Studio Gabriel

Rekordmange søkere til master

Filmskolens masterprogram i Oslo hadde søknadsfrist 1. mars og vi fikk inn nesten dobbelt så mange søknader som ved forrige opptak i 2022. Opptakskomiteen går nå igang med å vurdere søknadene til filmskolens femte masterkull.

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film»

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Som sitt masterprosjekt lager filmskaperen en personlig dokumentar om forholdet til sin far hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens

31. mars kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

T.A.K.E. - Industry seminar on IP, AI and ownership

"The clock is ticking. The only solution is a new ecosystem," says the renowned American indie producer Ted Hope on securing ownership of our future audiovisual storytelling. Hope is a keynote speaker at the seminar in Oslo on February 28.-29.

MFA åpen dag 2024 R

Åpent Hus (digitalt) på master 2. februar kl 16

Onsdag 2. februar inviterer vi alle interesserte i masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer doktorgradsresultatet på Lillehammer.