Foto og tekst: Trude Lindland

Åpning av nytt senter

I november 2016 fikk Den norske filmskolen (DNF) tildelt midler fra NOKUT til utviklingen av et nytt senter, Center for Excellence in Film and Interactive Media Arts (CEFIMA). I dag var det storstilt åpning av senteret.

Etter åpningstaler fra rektor ved HINN, Kathrine Skretting, og Dekan ved DNF, Karin Julsrud, introduserte leder for CEFIMA, Fredrik Graver, hovedtaler Jannicke Mikkelsen.

Jannicke Mikkelsen

Jannicke Mikkelsen(FNF) holdt foredrag om sitt virke som VR-regissør og filmfotograf.

Mikkelsen, FNF (Foreningen Norske Filmfotografer), er en prisvinnende VR- filmregissør og filmfotograf med base i London. Hun er internasjonalt kjent for sitt samarbeide med den nårværende vokalisten i bandet Queen, Adam Lambert, og deres prisvinnende Virtual Reality film "VR The Champions". Filmen er den første i sitt slag - et liveopptak filmet i 360 graders 3D.  Mikkelsen omtales av bransjen som « One of Norway’s most influential women in tech of 2017”

Jannicke Mikkelsen holdt et underholdene og spennende innlegg hvor hun fortalte om sitt arbeid og veien dit hvor hun er i dag. Hun hadde dette å si om DNF og CEFIMA;

- Jeg synes det er kjempespennende at DNF satser på VR, det er spenstig gjort av skolen. Jeg tror at VR utvikler seg. Vi får hologram, AR (augmented reality) og MR (mix reality) for å nevne noe. Alt dette kommer til å spille en stor rolle i livene våre fremover.Vi kommer til å bruke det kan bruke det i dagligdagse ting og i spillutviklingen, men jeg tror ikke det er så mange personer som har klart å bruke det som et narrativt fortellerelement, og det er der vi trenger kunnskap og kunstnerne til å jobbe med de nye materialene og ikke bare låse seg til filmformatet og det flate lerretet.

Det nye som kommer nå er kino med LED –skjermer og det må filmskapere også være bevisst på for det forandrer hvordan du forteller historien din billedmessig. Det er kjempefint at filmskolen nå er forut for teknologien og tidlig ute slik at studentene raskt kan forstå hva de kan jobbe med og har prøvd å føle litt på utfordringene før de møter dem i det virkelige livet, sier Mikkelsen.

CEFIMA sine stipendiater, Cecilie Levy og Nadja Lipsyc, presenterte også sine prosjekter, som begge skal se på bruken av VR i den narrative fortellingen.

Les mer om stipendiatprosjektene

Jannicke Mikkelsen sammen med senterleder Fredrik Graver

Jannicke Mikkelsen

Jannicke Mikkelsen sammen med senterleder Fredrik Graver

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november