Vinder Billede Fra Filmen

Fotostudent med International Photography Awards

Uffe Mulvad fra foto kull 11 vant prisen for beste foto i kategorien Still in Motion Photographer of the Year -prisen for studerende og ikke profesjonelle fra International Photography Awards. I tillegg ble han nominerte til Lucie prisen, som er stillbildenes svar på Academy Awards.

Mandag den 21. oktober var Uffe Mulvad i New York for at motta prisen for sin kortfilms-dokumentar Inga, som er et intimt visuelt portrett av en eldre kvinne som reflekterer over kjærlighet og alderdom. Filmen ble opprinnelig laget som opptaksfilm til filmskolen, og skulle egentlig ikke vises til andre enn opptaks-komitéen på Filmskolen. Da en produsent-venn av Uffe, Jonathan Langelund fra New Tales sende filmen ut til festivaler, tok det plutselig fart. Filmen har nå vært vist på 14 internasjonale festivaler og vunnet seks priser til nå.

Ipa Winner

Fotostudent Uffe Mulvad med International Photography prisen

Filmskolen gratulerer Uffe med denne gjeve prisen.

Ipa Winner

Fotostudent Uffe Mulvad med International Photography prisen

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.