Arild Tryggestad crop

Foto: [Avbildet]: Arild Tryggestad - Klippelinjen - kull 3

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Arild Tryggestad

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med manusforfatter og klipper Arild Tryggestad

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Ja, jeg har jobbet kontinuerlig innenfor klipp og manus siden jeg ble uteksaminert. Jeg er akkurat tilbake i jobb etter pappaperm, og skriver på et spillefilmmanus om e-sport og en forviklingskomedie om hjemmelekser. I tillegg driver jeg et eget produksjonsselskap, Filmbin AS, der vi jobber med flere prosjekter på forskjellige stadier.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Jeg søkte Filmskolen fordi jeg ville ha en utdanning som ga meg mest mulig kompetanse i forhold til å jobbe med fiksjon, som var det jeg var mest interessert i. Og en utdanning som ville kvalifisere meg til å ta disse jobbene etter endt skolegang.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det viktigste ble faktisk til slutt studentrelasjonene man fikk, som etter Filmskolen ble yrkesrelasjoner. På Filmskolen fikk vi tre år på å praktisere fagene våre i grupper, og fikk dermed også vite hvem man jobbet bra sammen og hvem man ønsket å fortsette et samarbeid med etter filmskolen.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Kommende filmskapere bør søke seg inn på Filmskolen fordi det er en unik mulighet. Filmskolen sitter på gode ressurser og høy kompetanse som jeg hadde stort utbytte av når jeg gikk der.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli klipper?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli klipper?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.