Arild Tryggestad crop

Foto: [Avbildet]: Arild Tryggestad - Klippelinjen - kull 3

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Arild Tryggestad

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med manusforfatter og klipper Arild Tryggestad

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Ja, jeg har jobbet kontinuerlig innenfor klipp og manus siden jeg ble uteksaminert. Jeg er akkurat tilbake i jobb etter pappaperm, og skriver på et spillefilmmanus om e-sport og en forviklingskomedie om hjemmelekser. I tillegg driver jeg et eget produksjonsselskap, Filmbin AS, der vi jobber med flere prosjekter på forskjellige stadier.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Jeg søkte Filmskolen fordi jeg ville ha en utdanning som ga meg mest mulig kompetanse i forhold til å jobbe med fiksjon, som var det jeg var mest interessert i. Og en utdanning som ville kvalifisere meg til å ta disse jobbene etter endt skolegang.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det viktigste ble faktisk til slutt studentrelasjonene man fikk, som etter Filmskolen ble yrkesrelasjoner. På Filmskolen fikk vi tre år på å praktisere fagene våre i grupper, og fikk dermed også vite hvem man jobbet bra sammen og hvem man ønsket å fortsette et samarbeid med etter filmskolen.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Kommende filmskapere bør søke seg inn på Filmskolen fordi det er en unik mulighet. Filmskolen sitter på gode ressurser og høy kompetanse som jeg hadde stort utbytte av når jeg gikk der.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli klipper?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli klipper?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"