Roar Uthaug crop

Foto: Eirik Evjen/Fantefilm // [Avbildet]: Roar Uthaug - Regilinjen - kull 2

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Roar Uthaug

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med regissør Roar Uthaug

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Rett etter filmskolen fikk jeg jobb med å regissere reklamefilm. Dette ledet til at jeg fikk lage min første spillefilm 'Fritt Vilt', som igjen førte til flere spillefilmer i Norge. Blant dem var 'Bølgen', som ble Norges Oscar-kandidat og som gjorde at jeg fikk jobben med å regissere 'Tomb Raider' for MGM og Warner Brothers. Nå er jeg i forproduksjon på den norske spillefilmen 'Troll' som finansieres av Netflix og skal i opptak høsten 2021.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Jeg visste at jeg ville jobbe med å regissere film, så etter å lagd en del kortfilmer føltes det som et naturlig steg videre.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det viktigste for min del var nok å få øvd meg masse på å lage film, og å møte andre som delte min brennende interesse for film. Mange av de jeg gikk på skole med fortsatte jeg å samarbeide med etterpå.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Fordi det er en gyllen mulighet til å få øve seg på å lage film sammen med andre likesinnede. Og det uten all den kampen man vanligvis har for å finansiere prosjekter. Det er også en enestående sjanse til å knytte kontakter både med medstudenter og med bransjen.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli regissør?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli regissør?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november