Roar Uthaug crop

Foto: Eirik Evjen/Fantefilm // [Avbildet]: Roar Uthaug - Regilinjen - kull 2

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Roar Uthaug

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med regissør Roar Uthaug

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Rett etter filmskolen fikk jeg jobb med å regissere reklamefilm. Dette ledet til at jeg fikk lage min første spillefilm 'Fritt Vilt', som igjen førte til flere spillefilmer i Norge. Blant dem var 'Bølgen', som ble Norges Oscar-kandidat og som gjorde at jeg fikk jobben med å regissere 'Tomb Raider' for MGM og Warner Brothers. Nå er jeg i forproduksjon på den norske spillefilmen 'Troll' som finansieres av Netflix og skal i opptak høsten 2021.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Jeg visste at jeg ville jobbe med å regissere film, så etter å lagd en del kortfilmer føltes det som et naturlig steg videre.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det viktigste for min del var nok å få øvd meg masse på å lage film, og å møte andre som delte min brennende interesse for film. Mange av de jeg gikk på skole med fortsatte jeg å samarbeide med etterpå.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Fordi det er en gyllen mulighet til å få øve seg på å lage film sammen med andre likesinnede. Og det uten all den kampen man vanligvis har for å finansiere prosjekter. Det er også en enestående sjanse til å knytte kontakter både med medstudenter og med bransjen.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli regissør?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli regissør?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"