Thomas Pape crop

Foto: [Avbildet]: Thomas Pape - Lydlinjen - kull 10

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Thomas Pape

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med lyddesigner Thomas Pape

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg arbejder med mange forskellige discipliner indenfor lyd, både som sound designer, mixer, editor og indspiller. Jeg arbejder derudover med lyd til VR og underviser i Dolby Atmos lydlægning og mix på Sonic College.

Lige nu har jeg afsluttet indspilning af fiktionsfilmen 'Høst' og er igang med at lave sound design på dokumentarfilmen 'From the Wild Sea'.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Jeg ønskede brændende at lave spillefilm og udvikle mit skilset fra at lave kortfilm og reklamer til at komme til det næste niveau. Der var så mange ting jeg ikke kendte til fordi jeg hovedsageligt var selvlært og jeg vidste at hvis jeg skulle bryde igennem til den tunge del af branchen var jeg nødt til at lære det på en af de nationale filmskoler, og udvikle mit netværk ved at være i et professionelt miljø. Jeg havde hørt mange rigtig gode ting om Den norske filmskolen, og deres scandinaviske profil gjorde at jeg ikke var i tvivl om at jeg som dansker ville passe ind.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det vigtigste jeg tog med mig var min professionelle og strukturerede tilgang til projekter. Efter talrige øvelser på skolen med ekstrem gennemarbejdet struktur og fokus på detaljeret planlægning, kunne jeg indgå i store internationale projekter uden at føle mig som en nybegynder. Desuden var alle de fagspecifikke øvelser designet til at jeg kunne komme ud med et indblik i alle typiske scenarier i branchen, og derfor kunne jeg nemt tage forskellige jobs med det samme.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Hvis man vil have en chance i denne branche, er det ekstremt vigtig at have tid til at udvikle sig i et miljø hvor man har adgang til den aktuelle teknik, og lærere der kan vejlede og undervise i de metoder og teknikker man bruger i filmbranchen. Uden denne safe-zone hvor man har mulighed for at eksperimentere og træne, er det næste umuligt at udvikle sit sprog og komme op på niveau med resten af branchen. Filmskolen er tre år der udvikler dig mentalt, teknisk og kunstneriskt på måder du ikke kunne forestille dig, og denne udvikling er en unik mulighed for at blive den bedste filmskaber du kan blive.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november