Nordic Talents 2020

Foto: Screenshot, Nordisk film & TV fond

Tekst: Marius Vibe, Tor M. Roaldseth

Studenter fra Filmskolen vant Nordic Talents 2020

Avgangsstudenter fra Den norske filmskolen vant både hovedpris og special mention i årets Nordic Talents pitchekonkurranse. 19 studenter fra seks nordiske filmskoler stilte med 15 spennende prosjekter. Gratulerer til alle sammen!

Årets Nordic Talents hadde 15 pitcher, hvorav Filmskolen stilte utrolig sterkt med sine seks (!) kandidater.

Juryen, bestående av Amanda Kernell, Sigurjón Kjartansson, Eva Mulvad, Jussi Rantamäki og Tone Rønning ga special mention og
50.000 kroner til prosjektet 'Woman Walking' av Kerren Lumer-Klabbers og Emil Wahl.
Hovedprisen på 250.000 kroner gikk til Hazhir Ibrahimi, for prosjektet 'Kolbar'.

Hazhir Ibrahimi uttalte etter å ha blitt tildelt prisen:

"Det har vært en reise for meg, både tre fantastiske år på skolen og denne bra starten på Nordic Talents. Det kunne ikke vært bedre!
Dette var også et resultat av gode undervisninger/øvelser med pitch som jeg har fått på skolen, og ikke minst bra veiledning fra lærerne helt til jeg sendte inn søknad.
Tusen takk igjen!"

Nordic Talents er en pitchekonkurranse arrangert av Nordisk film & TV fond for avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene. Konkurransen består i å presentere pitcher for en internasjonal jury med en langfilm, TV-serie, dokumentar eller en animasjonsfilm. Filmskolen gjorde også i 2018 rent bord da Fanny Ovesen vant hovedprisen på for prosjektet 'Laura', mens Brwa Vahabpour og Teresia Fant vant special mention for prosjektene 'Silence' og 'Stories from the Shower'.

I tillegg til de tre som vant priser var også Emilie Beck, Mads Lind Knudsen, Håvard Fandrem og Mohamed Chakiri nominert med sine pitcher.

Filmskolen gratulerer alle deltakere!

Nordic Talents 2020 Hazhir Ibrahimi

Hazhir Ibrahimi ble tildelt hovedprisen med pitch av dokumentarfilmprosjektet "Kolbar".

Juryen begrunnet avgjørelsen slik:

"The main prize goes to a film, with a strong cinematic ambition. It will take us on a ride out of the privileged comfort zone, and give voice to those who no one listens to.

In the cold mountains on the border of Iraq, children have to grow up fast. Not many options are left for them. [...] A slice of life that is invisible but relevant to us in the Nordic countries, as we are multicultural societies. The creator has a clear message to the world: It is not until you have a place in the media, that you have a place in society.

We are sure that the director Hazhir Ibrahimi with the film KOLBAR can bring us a heart wrecking and hopeful story from the snowy mountains, where he himself spent his childhood."

Nordic Talents 2020 Wahl Klabbers Combo

Emil Wahl og Kerren Lumer-Klabbers ble tildelt special mention med pitch av prosjektet "Woman Walking".

"The special mention goes to a pan-Nordic team that that struck us as dynamic and with a creative energy between them. It is a project where an absurd event let’s us see behind the curtain of a dysfunctional family. [...] the unique mix of absurdity and psychological realism together with the craftmanship that they both have shown in their graduation film was so intriguing that the jury has decided to give the special nomination to Kerren Lumer-Klabbers and Emil Wahl for the project WOMAN WALKING."

Nordic Talents 2020 Hazhir Ibrahimi

Juryen begrunnet avgjørelsen slik:

Nordic Talents 2020 Wahl Klabbers Combo

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Som sitt masterprosjekt lager filmskaperen en personlig dokumentar om forholdet til sin far hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.