Erlend main

Erlend Badhwar Valen-Sendstad har gått bort Tekst: Sara Johnsen

Vi har mistet en student på Manus Master.

Erlend Badhwar Valen-Sendstad døde 31.7. av sykdom. Han var på alle måter en vakker mann, empatisk og talentfull.

Erlend var alltid blid og morsom, og det var en glede å bli kjent med ham. Nå kommer vi til å savne ham.
Vi sender varme hilsener til hans foreldre, som har mistet en elsket sønn, og hans søsken, som har mistet en kjærlig bror.

Mandag startet vi semesteret med en liten minnestund, og vi skal fortsette å snakke om ham, lese det han har skrevet og tenke på ham i tiden framover.

Hvil i fred, skjønne, unge menneske. Takk for samtaler, og for at vi fikk bli litt kjent med deg.
LOVE

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.