Foley Hoved

Fasilitetene: Foleyrommet Foto: Marius Vibe // Janicke Vibe

Nå som det er vanskeligere enn vanlig å stikke innom Filmskolen og se hvordan vi har det, ønsker vi å vise fram fasilitetene vi har til rådighet.
Denne gangen presenterer vi foleyrommet.

Som de fleste kanskje vet, er det ikke nok å bare ta opp lyd på location når man skal lage film.
Det er mye som må lages i ettertid og matches nøye til bildeopptakene.

Da er det nyttig å ha et velutstyrt foleyrom tilgjengelig på høgskolen.
Her kan man skape de lydeffektene man trenger for å etter hvert danne et komplett lydbilde.

Foleyrommet

Mikserommet vegg i vegg

I foleyrommet finnes det klær, sko, dører, kopper, glass, skruer, grus, bøtter, småstein, bokser og mye, mye mer å eksperimentere med.

Foley kostymer

Et bredt sortiment av kostymer

Foley underlag

Ulike underlag for ulike lyder

Foley kostymer

Et bredt sortiment av kostymer

Foley underlag

Ulike underlag for ulike lyder

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.