Foley Hoved

Fasilitetene: Foleyrommet Foto: Marius Vibe // Janicke Vibe

Nå som det er vanskeligere enn vanlig å stikke innom Filmskolen og se hvordan vi har det, ønsker vi å vise fram fasilitetene vi har til rådighet.
Denne gangen presenterer vi foleyrommet.

Som de fleste kanskje vet, er det ikke nok å bare ta opp lyd på location når man skal lage film.
Det er mye som må lages i ettertid og matches nøye til bildeopptakene.

Da er det nyttig å ha et velutstyrt foleyrom tilgjengelig på høgskolen.
Her kan man skape de lydeffektene man trenger for å etter hvert danne et komplett lydbilde.

Foleyrommet

Mikserommet vegg i vegg

I foleyrommet finnes det klær, sko, dører, kopper, glass, skruer, grus, bøtter, småstein, bokser og mye, mye mer å eksperimentere med.

Foley kostymer

Et bredt sortiment av kostymer

Foley underlag

Ulike underlag for ulike lyder

Foley kostymer

Et bredt sortiment av kostymer

Foley underlag

Ulike underlag for ulike lyder

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".