Collage

Foto og tekst: Marius Vibe

Fasilitetene: Studioene

I forbindelse med opptak til nytt kull i 2021 tenkte vi at det var fint å vise fram noe av det vi har på Filmskolen.
Denne gangen tar vi for oss studioene.

Studentene på Filmskolen er til stadighet i aktivitet med å filme kursoppgaver, TV-serier, eksamensfilmer og lignende.
Til dette formålet kan Filmskolen tilby to store studioer hvor det går an å boltre seg i profesjonelle omgivelser.

Studioene heter - pragmatisk nok - Studio 1 og Studio 2, og er på henholdsvis 320 og 220 m2 (cirka).

Under taket henger det totalt 14 ‘trosser’ (aluminiumsprofiler) à 6 meter, hvor lamper og andre ting kan henges opp. Disse er festet i elektriske heiser, som igjen er festet i løpekatter slik at de kan dras fram og tilbake og heises opp og ned til ønskede posisjoner.

Langs veggene henger det lange ‘gardiner’ av brannhemmende molton, som kan trekkes fram eller til side ettersom hva man vil ha som bakgrunn.

Gulvet er lagt med flytende sponplater, slik at det kan skiftes ved slitasje og/eller skade.

Snurr bildekarusell nedenfor

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november