Collage

Foto og tekst: Marius Vibe

Fasilitetene: Studioene

I forbindelse med opptak til nytt kull i 2021 tenkte vi at det var fint å vise fram noe av det vi har på Filmskolen.
Denne gangen tar vi for oss studioene.

Studentene på Filmskolen er til stadighet i aktivitet med å filme kursoppgaver, TV-serier, eksamensfilmer og lignende.
Til dette formålet kan Filmskolen tilby to store studioer hvor det går an å boltre seg i profesjonelle omgivelser.

Studioene heter - pragmatisk nok - Studio 1 og Studio 2, og er på henholdsvis 320 og 220 m2 (cirka).

Under taket henger det totalt 14 ‘trosser’ (aluminiumsprofiler) à 6 meter, hvor lamper og andre ting kan henges opp. Disse er festet i elektriske heiser, som igjen er festet i løpekatter slik at de kan dras fram og tilbake og heises opp og ned til ønskede posisjoner.

Langs veggene henger det lange ‘gardiner’ av brannhemmende molton, som kan trekkes fram eller til side ettersom hva man vil ha som bakgrunn.

Gulvet er lagt med flytende sponplater, slik at det kan skiftes ved slitasje og/eller skade.

Snurr bildekarusell nedenfor

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"