Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche (Canneseries)

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team med filmskolealumni i sentrale kreative roller. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Canneseries, den prestisjefylte internasjonale TV-seriefestivalen i Cannes, gikk av stabelen 8.-13. oktober og bak de to eneste norske seriene som var tatt ut til hovedprogrammet står tidligere filmskolestudenter. Både Liv Mari Ulla Mortensens "Etter lørdag" og Izer Alius "Jordbrukerne" kunne reise hjem med gjeve priser.

Jordbrukerne pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

"Jordbrukerne" mottar to priser i Cannes (Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche, Canneseries)

To priser til BFA-alumni Izer Alius "Jordbrukerne"

Izer Aliu er serieskaperen bak "Jordbrukerne", som er produsert av Rubicon og kommer på NRK 21. oktober. Izer gikk ut av filmskolens regilinje i 2012 og med seg på teamet bak serien hadde han produsent Mikael Diseth som gikk på produsentlinjen kullet etter (BFA kull 8) og episoderegissører Brwa Vahabpour (BFA kull 10) og Aurora Gossé (BFA kull 8).

Dramakomedien følger en gruppe unge menn fra Oslos østkant, som flytter til en idyllisk gård i Telemark med helt andre planer enn å drive uskyldig jordbruk. "Jordbrukerne" vant prisen for beste skuespiller-ensemble og prisen fra ungdomsjuryen for beste serie.

Etter lørdag premiere Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Fra venstre: Synnøve Hørsdal, Liv Mari Ulla Mortensen, Darin Hagi og Lotte Sandbu på Cannes-premieren av "Etter Lørdag" (Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche, Canneseries)

Master-alumni Liv Mari Ulla Mortensens "Etter lørdag" best i kortformat-kategorien

Liv Mari Ulla Mortensen er serieskaperen bak "Etter lørdag" som vant prisen "Beste kortformatserie". Mortensen gikk ut av filmskolens masterstudium sommeren 2020 og "Etter lørdag" hadde premiere på TV2 Play 11. juni i år. Serien setter overgrep og samtykke på dagsordenen og handler om podcast-talentet Klara (22) som går på blind date og opplever et såkalt gråsone-overgrep som hun ikke klarer å riste av seg.

Serien er produsert av Maipo Film med støtte fra NFI og med seg på laget hadde serieskaperen tidligere filmskolestudenter i sentrale kreative roller. Mortensen skrev manuset sammen med Sofia Lersol Lund (BFA Kull 8). Produsent er Lotte Sandbu (BFA, kull 10) sammen med Synnøve Hørsdal i Maipo Film. Runar Sørheim (BFA kull 8) er fotograf, Camilla Silvana Navarro Howalt (BFA Kull 11) er produksjonsdesigner og Matias Frøystad (BFA kull 10) og Adrian Souyris Strumse (BFA kull 8) sto for lyddesign.

Mortensen utviklet "Etter lørdag" parallelt med masterstudiene og i forkant av Canneseries snakket hun med oss om den kreative prosessen bak serien: "Da jeg startet på masteren hadde jeg allerede begynt å skrive på “Etter lørdag”. Jeg hadde en tydelig plan på at jeg ville utforske foto, bevegelse og subjektivitet på masteren, og derfor utforsket jeg en scene fra “Etter lørdag" i to workshoper på skolen."

Les resten av intervjuet med Liv Mari Ulla Mortensen om masterstudiet og den kreative prosessen bak "Etter lørdag" her.

“Etter lørdag” er tilgjengelig på strømmetjenesten TV2 Play.

"Jordbrukerne" har premiere på NRK 21. oktober.

Jordbrukerne pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Etter lørdag premiere Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november