Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche (Canneseries)

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Prisdryss til tidligere studenter ved filmskolen i Cannes

Canneseries, TV-seriefestivalen i Cannes, gikk av stabelen 8-13. oktober og

Jordbrukerne pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

"Jordbrukerne" mottar to priser i Cannes (Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche, Canneseries)

To priser til BFA-alumni Izer Alius "Jordbrukerne"

Izer Aliu er serieskaperen bak "Jordbrukerne", som er produsert av Rubicon og kommer på NRK 21. oktober. Izer gikk ut av filmskolens regilinje i 2012 og med seg på teamet bak serien hadde han produsent Mikael Diseth som gikk på produsentlinjen kullet etter (BFA kull 8) og episoderegissører Brwa Vahabpour (BFA kull 10) og Aurora Gossé (BFA kull 8).

Dramakomedien følger en gruppe unge menn fra Oslos østkant, som flytter til en idyllisk gård i Telemark med helt andre planer enn å drive uskyldig jordbruk. "Jordbrukerne" vant prisen for beste skuespiller-ensemble og prisen fra ungdomsjuryen for beste serie.

Etter lørdag premiere Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

"Etter Lørdags" Synnøve Hørsdal, Liv Mari Ulla Mortensen, Darin Hagi og Lotte Sandbu på Cannes-premieren (Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche, Canneseries)

Master-alumni Liv Mari Ulla Mortensens "Etter lørdag" best i kortformat-kategorien

Liv Mari Ulla Mortensen er serieskaperen bak "Etter lørdag" som vant prisen "Beste kortformatserie". Mortensen gikk ut av filmskolens masterstudium sommeren 2020 og "Etter lørdag" hadde premiere på TV2 Play 11. juni i år. Serien setter overgrep og samtykke på dagsordenen og handler om podcast-talentet Klara (22) som går på blind date og opplever et såkalt gråsone-overgrep som hun ikke klarer å riste av seg.

Serien er produsert av Maipo Film med støtte fra NFI og med seg på laget hadde serieskaperen tidligere filmskolestudenter i sentrale kreative roller. Mortensen skrev manuset sammen med Sofia Lersol Lund (BFA Kull 8). Produsent er Lotte Sandbu (BFA, kull 10) sammen med Synnøve Hørsdal i Maipo Film. Runar Sørheim (BFA kull 8) er fotograf, Camilla Silvana Navarro Howalt (BFA Kull 11) er produksjonsdesigner og Matias Frøystad (BFA kull 10) og Adrian Souyris Strumse (BFA kull 10) sto for lyddesign.

Mortensen utviklet serien parallelt med masterstudiene og i forkant av Canneseries snakket hun med oss om hvordan masterstudiene ga henne rom til å eksperimentere og utforske: "Da jeg startet på masteren hadde jeg allerede begynt å skrive på “Etter lørdag”. Jeg hadde en tydelig plan på at jeg ville utforske foto, bevegelse og subjektivitet på masteren, og derfor utforsket jeg en scene fra “Etter lørdag" i to workshoper på skolen. Det var på slutten av det første året og ble min fordypningsoppgave."

Les resten av intervjuet med Liv Mari Ulla Mortensen om den kreative prosessen bak "Etter lørdag" her.

“Etter lørdag” er tilgjengelig på strømmetjenesten TV2 Play.

"Jordbrukerne" har premiere på NRK 21. oktober.

Jordbrukerne pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Etter lørdag premiere Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"