A Human Position datoer

"A Human Position", produsert av kull 12s Stian Skjelstad, til Jeonju og Lillehammer

Etter å ha vært åpningsfilm i Tromsø, blitt tatt ut til Bright Future programmet i Rotterdam og blitt lovprist i The Guardian, skal "A Human Position" av Anders Emblem og produsert av kull 12-student Stian Skjelstad vises på Jeonju International Film Festival. På Lillehammer Kino 14. mai kan du se filmen med filmskaperne til stede.

Lørdag 14. mai kl kl. 18.00-20.00 blir det visning av "A Human Position" på Lillehammer Kino. Filmskaper Anders Emblem, produsent Stian Skjelstad (k12), produksjonsdesigner Brynhild Dagslott (k12), opptakslyd Marthe Straum Lie (k12) og Jakob Bechmann (k12) vil være til stede for Q&A etter visningen. Filmen har også hatt med fotograf Michael Mark Lanham (k11) og lydmiks av Linn Therese Kollerød (k11).

"A Human Position" distribueres av Filmbyrået Jack og vises også på Vega i Oslo 2. og 13. mai. Filmen skal vises på kino flere steder rundt i landet, blant annet i Møre og Romsdal hvor filmen ble spilt inn.

Produsent Stian Skjelstad og de andre kull 12-studentene brukte sommeren mellom første og andre studieår på filmskolen på filminnspilling i Ålesund. A Human Position er spillefilmdebuten til samtlige studenter. Ifølge produsent Skjelstad er det stas å få vise filmen på Lillehammer:

- Det betyr utrolig mye for oss å kunne få vise filmen på Lillehammer. Både fordi det gir en mulighet for studentmiljøene her å få se en unik film som dette, men også fordi flere av skaperne bak filmen har studert her. Filmen har jo fått virkelig gode tilbakemeldinger både i inn- og utland, noe vi stolt tar med oss inn mot kinolanseringen i mai. Nå gleder vi oss veldig til å få høre mer av det nasjonale publikummets opplevelse, og vi tror og krysser fingrene for at tilbakemeldingene er minst like gode.

Etter verdenspremieren som åpningsfilm på årets Tromsø Internasjonale Filmfestival har filmen begynt sitt internasjonale festivalløp med strålende kritikker. Stian Skjelstad er takknemlig for mottakelsen filmen har fått så langt og gleder seg til fortsettelsen:

-Da filmen ble vist på Rotterdam fikk vi en rekke utrolig sterke og rørende tilbakemeldinger, blant annet 4 av 5 stjerner i The Guardian. Det setter vi jo stor pris på, og nå i overgangen til mai reiser vi til Jeonju for å vise filmen vår til det Sør-Koreanske publikum. Vi kan jo også fortelle at vi har noen andre festivaler i sikte, men mer om det må man nesten vente på.

A Human Position vises på Jeonju International Film Festival i mai, på Lillehammer Kino lørdag 14. mai og på Vega Scene mandag 2. og fredag 13. mai.

Filmbyrået Jack distrbuerer filmen. Manus og regi: Anders Emblem / Produsent: Stian Skjelstad og Anders Emblem / Foto: Michael Mark Lanham / Produksjonsdesign: Brynhild Dagslott

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Filmskaperens masterprosjekt er en personlig dokumentar om forholdet til faren hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.