A Human Position datoer

"A Human Position", produsert av kull 12s Stian Skjelstad, til Jeonju og Lillehammer

Etter å ha vært åpningsfilm i Tromsø, blitt tatt ut til Bright Future programmet i Rotterdam og blitt lovprist i The Guardian, skal "A Human Position" av Anders Emblem og produsert av kull 12-student Stian Skjelstad vises på Jeonju International Film Festival. På Lillehammer Kino 14. mai kan du se filmen med filmskaperne til stede.

Lørdag 14. mai kl kl. 18.00-20.00 blir det visning av "A Human Position" på Lillehammer Kino. Filmskaper Anders Emblem, produsent Stian Skjelstad (k12), produksjonsdesigner Brynhild Dagslott (k12), opptakslyd Marthe Straum Lie (k12) og Jakob Bechmann (k12) vil være til stede for Q&A etter visningen. Filmen har også hatt med fotograf Michael Mark Lanham (k11) og lydmiks av Linn Therese Kollerød (k11).

"A Human Position" distribueres av Filmbyrået Jack og vises også på Vega i Oslo 2. og 13. mai. Filmen skal vises på kino flere steder rundt i landet, blant annet i Møre og Romsdal hvor filmen ble spilt inn.

Produsent Stian Skjelstad og de andre kull 12-studentene brukte sommeren mellom første og andre studieår på filmskolen på filminnspilling i Ålesund. A Human Position er spillefilmdebuten til samtlige studenter. Ifølge produsent Skjelstad er det stas å få vise filmen på Lillehammer:

- Det betyr utrolig mye for oss å kunne få vise filmen på Lillehammer. Både fordi det gir en mulighet for studentmiljøene her å få se en unik film som dette, men også fordi flere av skaperne bak filmen har studert her. Filmen har jo fått virkelig gode tilbakemeldinger både i inn- og utland, noe vi stolt tar med oss inn mot kinolanseringen i mai. Nå gleder vi oss veldig til å få høre mer av det nasjonale publikummets opplevelse, og vi tror og krysser fingrene for at tilbakemeldingene er minst like gode.

Etter verdenspremieren som åpningsfilm på årets Tromsø Internasjonale Filmfestival har filmen begynt sitt internasjonale festivalløp med strålende kritikker. Stian Skjelstad er takknemlig for mottakelsen filmen har fått så langt og gleder seg til fortsettelsen:

-Da filmen ble vist på Rotterdam fikk vi en rekke utrolig sterke og rørende tilbakemeldinger, blant annet 4 av 5 stjerner i The Guardian. Det setter vi jo stor pris på, og nå i overgangen til mai reiser vi til Jeonju for å vise filmen vår til det Sør-Koreanske publikum. Vi kan jo også fortelle at vi har noen andre festivaler i sikte, men mer om det må man nesten vente på.

A Human Position vises på Jeonju International Film Festival i mai, på Lillehammer Kino lørdag 14. mai og på Vega Scene mandag 2. og fredag 13. mai.

Filmbyrået Jack distrbuerer filmen. Manus og regi: Anders Emblem / Produsent: Stian Skjelstad og Anders Emblem / Foto: Michael Mark Lanham / Produksjonsdesign: Brynhild Dagslott

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november