A Human Position datoer

"A Human Position", produsert av kull 12-student, vises på Lillehammer og Vega i mai

Etter å ha vært åpningsfilm i Tromsø, blitt tatt ut til Bright Future programmet i Rotterdam og blitt lovprist i The Guardian, skal "A Human Position" av Anders Emblem og produsert av kull 12 student Stian Skjelstad vises på Jeonju International Film Festival i mai. På Lillehammer Kino 14. mai kan du se filmen med filmskaperne til stede.

Lørdag 14. mai kl kl. 18.00-20.00 blir det visning av "A Human Position" på Lillehammer Kino. Filmskaper Anders Emblem, produsent Stian Skjelstad (k12), produksjonsdesigner Brynhild Dagslott (k12), opptakslyd Marthe Straum Lie (k12) og Jakob Bechmann (k12) være til stede for Q&A etter visningen av "A Human Position. Filmen har også hatt med fotograf Michael Mark Lanham (k11) og lydmiks av Linn Therese Kollerød (k11).

"A Human Position" distribueres av Filmbyrået Jack og vises også på Vega i Oslo 3. og 13. mai. Filmen skal også vises flere steder rundt i landet, blant annet i Møre og Romsdal hvor filmen ble spilt inn.

Produsent Stian Skjelstad og de andre kull 12 studentene tilbragte sommeren mellom første og andre studieår på filmskolen på Lillehammer i Ålesund for å spille inn filmen.

- Det betyr utrolig mye for oss å kunne få vise filmen i Lillehammer. Både fordi det gir en mulighet for studentmiljøene her å få se en unik film som dette, men også fordi flere av skaperne bak filmen har studert her. Filmen har jo fått virkelig gode tilbakemeldinger både i inn- og utland, noe vi stolt tar med oss inn mot kinolanseringen i Mai. Nå gleder vi oss veldig til å få høre mer av det nasjonale publikummets opplevelse, og vi tror og krysser fingrene for at tilbakemeldingene er minst like gode.

Etter verdenspremieren som åpningsfilm på årets Tromsø Internale Filmfestival har filmen begynt sitt internasjonale festivalløp med strålende kritikker. Stian Skjelstad er takknemlig for mottakelsen filmen har fått så langt og gleder seg til fortsettelsen.

-Da filmen ble vist på Rotterdam fikk vi en rekke utrolig sterke og rørende tilbakemeldinger, blant annet 4 av 5 stjerner i The Guardian. Det setter vi jo stor pris på, og nå i overgangen til Mai reiser vi til Jeonju for å vise filmen vår til det Sør-Koreanske publikum. Vi kan jo også fortelle at vi har noen andre festivaler i sikte, men mer om det må man nesten vente på.

A Human Position vises på Jeonju International Film Festival i mai, på Lillehammer Kino lørdag 14. mai og på Vega Scene mandag 2. og fredag 13. mai.

Filmbyrået Jack distrbuerer filmen. Manus og regi: Anders Emblem / Produsent: Stian Skjelstad og Anders Emblem / Foto: Michael Mark Lanham / Produksjonsdesign: Brynhild Dagslott

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".