Stalker

Hiring 3D artist and game programmer for artistic research project

The Norwegian film school is looking for a work-for-hire team, including a game programmer and a 3D artist, to create an Oculus Quest 2-friendly VR Chat world in Unity. The project is a roleplaying game inspired by the film Stalker by Tarkovsky and is led by artist and Research fellow Nadja Lipsyc.

Following an Artistic Research grant in experimental Virtual Reality, The Norwegian film school is looking for a work-for-hire team including a game programmer and a 3D artist to create an Oculus Quest 2-friendly VR Chat world in Unity. Alternatively, an experienced VRChat world builder can potentially fill either role.

The project is a roleplaying game inspired by the film Stalker by Tarkovsky and is centred around the journey of 6 characters in a mysterious zone. We are looking for people to set up a stylised environment in VRChat, some live triggers (sounds and ideally spatial transitions) and simple interactions.

The final delivery is due in late 2022 and the contract is flexible.

See previous iterations of the research project here: https://tinyurl.com/3v4a3jpt

Contact: Nadja Lipsyc nadja.lipsyc@inn.no

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november