Stalker

Hiring 3D artist and game programmer for artistic research project

The Norwegian film school is looking for a work-for-hire team, including a game programmer and a 3D artist, to create an Oculus Quest 2-friendly VR Chat world in Unity. The project is a roleplaying game inspired by the film Stalker by Tarkovsky and is led by artist and Research fellow Nadja Lipsyc.

Following an Artistic Research grant in experimental Virtual Reality, The Norwegian film school is looking for a work-for-hire team including a game programmer and a 3D artist to create an Oculus Quest 2-friendly VR Chat world in Unity. Alternatively, an experienced VRChat world builder can potentially fill either role.

The project is a roleplaying game inspired by the film Stalker by Tarkovsky and is centred around the journey of 6 characters in a mysterious zone. We are looking for people to set up a stylised environment in VRChat, some live triggers (sounds and ideally spatial transitions) and simple interactions.

The final delivery is due in late 2022 and the contract is flexible.

See previous iterations of the research project here: https://tinyurl.com/3v4a3jpt

Contact: Nadja Lipsyc nadja.lipsyc@inn.no

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"