Mestermñter7

Mestermøte med dokumentarfilmskaper Ramona S. Díaz

Filmskolen inviterer til mestermøte med dokumentarfilmskaper Ramona S. Díaz, fredag 2. september kl 13:00 på masterutdanningen på Myrens verksted.

Dokumentarist og produsent Ramona S. Díaz besøker filmskolens masterprogram i Oslo. Masterstudentene skal se hennes prisbelønte film A Thousand Cut, som vises på Freedom of Expression festivalen på Nobel-senteret 2. september, og får møte regissøren fredag 2. september kl 13-15. Vi inviterer også andre interesserte til å komme til filmskolens lokaler på Myrens Verksted for å få med seg mestermøtet.

Ramona S. Diaz er en filippinsk-amerikansk prisvinnende dokumentarfilmskaper, kjent for karakterdrevne dokumentarer. Filmene hennes blir vist på topp festivaler som Sundance, the Berlinale, Tribeca, the Viennale, IDFA, SXSW, og Hot Docs. A Thousand Cuts (2021) ble valgt ut til filmfestivalen i Sundance, den kanadiske dokumentarfilmfestivalen HotDocs og en rekke andre prestisjetunge festivaler. Motherland (2016) vant juryprisen ved Sundance i 2017 og hadde sin internasjonale premiere i Berlinale. I 2016 mottok Diaz det høythengende Guggenheim-stipendet.

A Thousand Cuts er skrevet, produsert og regissert av Ramona S. Diaz. Filmen følger journalist og årets fredsprisvinner Maria Ressa, grunnlegger av den filippinske avisen Rappler, i hennes kamp for demokratiet.

Omtale av filmen fra Film fra Sør-festivalen:

Hvor mange og hvor dype kutt tåler et demokrati før det segner om? Maria Ressa er grunnlegger av den filippinske avisen Rappler, og ble kåret til årets viktigste person av Time Magazine i 2018. Etter at president Duterte kom til makten i 2016 har både Ressa og avisa mildt sagt hatt mye å gjøre. Duterte selv beskriver både Maria og avisa som løgnaktige og svikefulle, og går langt i å oppfordre tilhengerne sine til å løse problemet med de illojale avisfolkene en gang for alle. Ressa vet at hun ikke er trygg, men lar seg ikke skremme til taushet.

I løpet av dokumentaren blir vi godt kjent med Maria gjennom arbeidet hennes i avisa. Vi får også følge med på noen av hennes utallige reiser til utlandet når hun blir invitert for å snakke om menneskerettighetssituasjonen på Filippinene. Samtidig løftes filmen av de mange frodige bikarakterene, blant andre den tidligere politimesteren som stiller som kandidat i lokalvalget. Lojal til Duterte og med en undertrykket drøm om å stå på scenen som popstjerne bidrar han med et morsomt, om enn ganske tragisk, tilsnitt til filmen.

A Thousand Cuts er obligatorisk for alle som er opptatt av pressefrihet og stormannsgale presidenter – med eller uten hentesveis!

Du kan se filmen på Freedom of Expression festivalen 2. september kl 20:30.

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.