Mestermñter7

Mestermøte med dokumentarfilmskaper Ramona S. Díaz

Filmskolen inviterer til mestermøte med dokumentarfilmskaper Ramona S. Díaz, fredag 2. september kl 13:00 på masterutdanningen på Myrens verksted.

Dokumentarist og produsent Ramona S. Díaz besøker filmskolens masterprogram i Oslo. Masterstudentene skal se hennes prisbelønte film A Thousand Cut, som vises på Freedom of Expression festivalen på Nobel-senteret 2. september, og får møte regissøren fredag 2. september kl 13-15. Vi inviterer også andre interesserte til å komme til filmskolens lokaler på Myrens Verksted for å få med seg mestermøtet.

Ramona S. Diaz er en filippinsk-amerikansk prisvinnende dokumentarfilmskaper, kjent for karakterdrevne dokumentarer. Filmene hennes blir vist på topp festivaler som Sundance, the Berlinale, Tribeca, the Viennale, IDFA, SXSW, og Hot Docs. A Thousand Cuts (2021) ble valgt ut til filmfestivalen i Sundance, den kanadiske dokumentarfilmfestivalen HotDocs og en rekke andre prestisjetunge festivaler. Motherland (2016) vant juryprisen ved Sundance i 2017 og hadde sin internasjonale premiere i Berlinale. I 2016 mottok Diaz det høythengende Guggenheim-stipendet.

A Thousand Cuts er skrevet, produsert og regissert av Ramona S. Diaz. Filmen følger journalist og årets fredsprisvinner Maria Ressa, grunnlegger av den filippinske avisen Rappler, i hennes kamp for demokratiet.

Omtale av filmen fra Film fra Sør-festivalen:

Hvor mange og hvor dype kutt tåler et demokrati før det segner om? Maria Ressa er grunnlegger av den filippinske avisen Rappler, og ble kåret til årets viktigste person av Time Magazine i 2018. Etter at president Duterte kom til makten i 2016 har både Ressa og avisa mildt sagt hatt mye å gjøre. Duterte selv beskriver både Maria og avisa som løgnaktige og svikefulle, og går langt i å oppfordre tilhengerne sine til å løse problemet med de illojale avisfolkene en gang for alle. Ressa vet at hun ikke er trygg, men lar seg ikke skremme til taushet.

I løpet av dokumentaren blir vi godt kjent med Maria gjennom arbeidet hennes i avisa. Vi får også følge med på noen av hennes utallige reiser til utlandet når hun blir invitert for å snakke om menneskerettighetssituasjonen på Filippinene. Samtidig løftes filmen av de mange frodige bikarakterene, blant andre den tidligere politimesteren som stiller som kandidat i lokalvalget. Lojal til Duterte og med en undertrykket drøm om å stå på scenen som popstjerne bidrar han med et morsomt, om enn ganske tragisk, tilsnitt til filmen.

A Thousand Cuts er obligatorisk for alle som er opptatt av pressefrihet og stormannsgale presidenter – med eller uten hentesveis!

Du kan se filmen på Freedom of Expression festivalen 2. september kl 20:30.

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Filmskaperens masterprosjekt er en personlig dokumentar om forholdet til faren hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.