Mestermñter7

Mestermøte med dokumentarfilmskaper Ramona S. Díaz

Filmskolen inviterer til mestermøte med dokumentarfilmskaper Ramona S. Díaz, fredag 2. september kl 13:00 på masterutdanningen på Myrens verksted.

Dokumentarist og produsent Ramona S. Díaz besøker filmskolens masterprogram i Oslo. Masterstudentene skal se hennes prisbelønte film A Thousand Cut, som vises på Freedom of Expression festivalen på Nobel-senteret 2. september, og får møte regissøren fredag 2. september kl 13-15. Vi inviterer også andre interesserte til å komme til filmskolens lokaler på Myrens Verksted for å få med seg mestermøtet.

Ramona S. Diaz er en filippinsk-amerikansk prisvinnende dokumentarfilmskaper, kjent for karakterdrevne dokumentarer. Filmene hennes blir vist på topp festivaler som Sundance, the Berlinale, Tribeca, the Viennale, IDFA, SXSW, og Hot Docs. A Thousand Cuts (2021) ble valgt ut til filmfestivalen i Sundance, den kanadiske dokumentarfilmfestivalen HotDocs og en rekke andre prestisjetunge festivaler. Motherland (2016) vant juryprisen ved Sundance i 2017. 2016 mottok Diaz det meget høythengende Guggenheim-stipendet.

A Thousand Cuts er skrevet, produsert og regissert av Ramona S. Diaz. Filmen følger journalist og årets fredsprisvinner Maria Ressa, grunnlegger av den filippinske avisen Rappler, i hennes kamp for demokratiet.

Omtale av filmen fra Film fra Sør-festivalen:

Hvor mange og hvor dype kutt tåler et demokrati før det segner om? Maria Ressa er grunnlegger av den filippinske avisen Rappler, og ble kåret til årets viktigste person av Time Magazine i 2018. Etter at president Duterte kom til makten i 2016 har både Ressa og avisa mildt sagt hatt mye å gjøre. Duterte selv beskriver både Maria og avisa som løgnaktige og svikefulle, og går langt i å oppfordre tilhengerne sine til å løse problemet med de illojale avisfolkene en gang for alle. Ressa vet at hun ikke er trygg, men lar seg ikke skremme til taushet.

I løpet av dokumentaren blir vi godt kjent med Maria gjennom arbeidet hennes i avisa. Vi får også følge med på noen av hennes utallige reiser til utlandet når hun blir invitert for å snakke om menneskerettighetssituasjonen på Filippinene. Samtidig løftes filmen av de mange frodige bikarakterene, blant andre den tidligere politimesteren som stiller som kandidat i lokalvalget. Lojal til Duterte og med en undertrykket drøm om å stå på scenen som popstjerne bidrar han med et morsomt, om enn ganske tragisk, tilsnitt til filmen.

A Thousand Cuts er obligatorisk for alle som er opptatt av pressefrihet og stormannsgale presidenter – med eller uten hentesveis!

Du kan se filmen på Freedom of Expression festivalen 2. september kl 20:30.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".