Mestermñter5

Mestermøte med dokumentarfilmskaper Jon Haukeland

I samarbeid med Oslo Pix inviterer vi til mestermøte med regissør Jon Haukeland 1. september kl 10:00 på masterutdanningen på Myrens verksted.

Regissør Jon Haukeland besøker filmskolens masterprogram i Oslo i forbindelse med filmfestivalen Oslo Pix som går av stabelen 29. august til 4. september. Masterstudentene skal se hans nye film Krigere, som har verdenspremiere på Oslo Pix, og får møte regissøren torsdag 1. september kl 10-12. Vi inviterer også andre interesserte til å komme til filmskolens lokaler på Myrens Verksted for å få med seg mestermøtet.

Hva: Mestermøte med regissør Jon Haukeland (Krigere, Barneraneren)

Når: Torsdag 1. september kl 10-12

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24, C (Inngang ved Akerselva)

Krigere

Krigere (regi: Jon Haukeland)

Du kan se Krigere på Oslo Pix følgende dager og kjøpe billetter her:

Tirsdag 30.08 kl 18:30 på Vega Scene (verdenspremiere)

Torsdag 01.09 kl 18:30 på Ringen Kino

Søndag 04.09 kl 13:30 på Ringen Kino

Oslo Pix' omtale av Krigere:

En ung gutt og en ungdomsarbeider finner sammen i Jon Haukelands dokumentar om iscenesettelse, selvransakelse og den arketypiske historien om by og land.

Regissør Jon Haukeland har i flere år arbeidet med en trilogi om de store norske arketypiske historiene; øst og vest, by og land og drømmen om evig frelse. Den epokegjørende Barneraneren kom i 2016 og var første film ut i trilogien, og handlet om øst og vest. Neste kapittel er Krigere som får sin verdenspremiere på årets festival og tar for seg elementene by og land.

I Krigere blir vi servert en sår og ærlig skildring om det å vokse opp i Oslo. Vi bli kjent med ungdomsarbeideren Berat. Han får tildelt oppgaven å hjelpe en ung fyr ved navn Mamo. Mamo har hatt en vanskelig oppvekst og utviklet mistro til skolen, barnevernet og andre offentlige instanser som har forsøkt å hjelpe ham opp igjennom årene. Berats mål blir å holde han unna rus og en kriminell løpebane. De to utvikler et nært forhold og Berat ser ut til å hjelpe Mamo stake ut en ny kurs i livet. Men når Berat tar Mamos parti i en politisak, begynner politiet å grave i Berats oppvekst, og her finner de ting som er uforenelig med å drive ungdomsarbeid.

Regissør Jon Haukeland beskriver filmen som en dokumentar som tar i bruk virkemidler fra fiksjonsfilmen. Historien den forteller er sann, men store deler av filmen viser scener der Berat og Mamo rekonstruerer konkrete opplevde episoder de selv har gjennomgått. Dette gir filmen en nerve og flyt som skiller den ut fra mer tradisjonelle dokumentarer, og løfter som følge filmen opp til et svært høyt nivå.

Om regissør Jon Haukeland:

Jon Haukeland er en prisvinnende regissør, dramaturg og journalist som har jobbet med med hybridsjangeren innenfor dokumentarfilm i filmer som Mannen som elsket Haugesund (2003), Reunion – Ten Years After the War (2011) og Barneraneren (2016).

Han har studert regi under Andrzej Wajda og Wojciech Marczewski på Wajda school i Warzawa (2010) og på NYU Tisch School of the Arts (2004) der hans mentor Marketa Kimbrell, kjent for legendariske New York Street Theater Caravan, inspirerte ham til å utvikle sin metode for iscenesettelse og rekonstruksjon med reelle aktører.

Krigere

Krigere (regi: Jon Haukeland)

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.