Mestermñter5

Mestermøte med Jon Haukeland

I samarbeid med Oslo Pix inviterer vi til mestermøte med Jon Haukeland 2. september på masterutdanningen på Myrens verksted.

Regissør Jon Haukeland besøker filmskolen på Myrens Verksted i Oslo i forbindelse med Oslo Pix. Masterstudentene skal se hans nye film Krigere, som har verdenspremiere på Oslo Pix, og får møte regissøren torsdag 2. september fra kl 10-12. Vi inviterer også andre interesserte til å komme til Myrens Verksted for å få med seg mestermøtet.

Du kan se Krigere på Oslo Pix

Filmen inngår i en triologi som startet med Barneraneren (2016)

Oslo Pix omtaler filmen slik:

En ung gutt og en ungdomsarbeider finner sammen i Jon Haukelands dokumentar om iscenesettelse, selvransakelse og den arketypiske historien om by og land.

Regissør Jon Haukeland har i flere år arbeidet med en trilogi om de store norske arketypiske historiene; øst og vest, by og land og drømmen om evig frelse. Den epokegjørende Barneraneren kom i 2016 og var første film ut i trilogien, og handlet om øst og vest. Neste kapittel er Krigere som får sin verdenspremiere på årets festival og tar for seg elementene by og land.

I Krigere blir vi servert en sår og ærlig skildring om det å vokse opp i Oslo. Vi bli kjent med ungdomsarbeideren Berat. Han får tildelt oppgaven å hjelpe en ung fyr ved navn Mamo. Mamo har hatt en vanskelig oppvekst og utviklet mistro til skolen, barnevernet og andre offentlige instanser som har forsøkt å hjelpe ham opp igjennom årene. Berats mål blir å holde han unna rus og en kriminell løpebane. De to utvikler et nært forhold og Berat ser ut til å hjelpe Mamo stake ut en ny kurs i livet. Men når Berat tar Mamos parti i en politisak, begynner politiet å grave i Berats oppvekst, og her finner de ting som er uforenelig med å drive ungdomsarbeid.

Regissør Jon Haukeland beskriver filmen som en dokumentar som tar i bruk virkemidler fra fiksjonsfilmen. Historien den forteller er sann, men store deler av filmen viser scener der Berat og Mamo rekonstruerer konkrete opplevde episoder de selv har gjennomgått. Dette gir filmen en nerve og flyt som skiller den ut fra mer tradisjonelle dokumentarer, og løfter som følge filmen opp til et svært høyt nivå.

Hva: Mestermøte med regissør Jon Haukeland (Krigere, Barneraneren)

Når: Torsdag 2. september kl 10-12

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24, C (Inngang ved Akerselva)

Du kan se Krigere på Oslo Pix følgende dager og kjøpe billetter her:

Tirsdag 30.08 kl 18:30 på Vega Scene (verdenspermiere)

Torsdag 01.09 kl 18:30 på Ringen Kino

Søndag 04.09 kl 13:30 på Ringen Kino

Krigere

Krigere (regi: Jon Haukeland)

Du kan se Krigere på Oslo Pix følgende dager og kjøpe billetter her:

Tirsdag 30.08 kl 18:30 på Vega Scene (verdenspremiere)

Torsdag 01.09 kl 18:30 på Ringen Kino

Søndag 04.09 kl 13:30 på Ringen Kino

Oslo Pix omtale av Krigere:

Om regissør Jon Haukeland:

Jon Haukeland er en prisvinnende regissør, dramaturg og journalist som har jobbet med med hybridsjangeren innenfor dokumentarfilm i filmer som Mannen som elsket Haugesund (2003), Reunion – Ten Years After the War (2011) og Barneraneren (2016).

Han har studert regi under Andrzej Wajda og Wojciech Marczewski på Wajda school i Warzawa (2010) og på NYU Tisch School of the Arts (2004) der hans mentor Marketa Kimbrell, kjent for legendariske New York Street Theater Caravan, inspirerte ham til å utvikle sin metode for iscenesettelse og rekonstruksjon med reelle aktører.

Krigere

Krigere (regi: Jon Haukeland)

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".