Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

Her kan du se opptak fra informasjonsmøtet om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Møtet fant sted 12. desember på Kunstnernes Hus i Oslo.

Se videoopptak fra møtet her: https://youtu.be/8bnJnOcnZlU

Last ned slides-presentasjon fra møtet her.

I møtet ga professor og ph.d.-leder ved Den norske filmskolen Trond Lossius informasjon om ph.d.-programmet, søknadsprosessen og hvordan utforme en god søknad, samt informasjon om de enkelte stillingene. Til stede på møtet var også Nina Grünfeld, ny prodekan for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid på filmskolen og AMEK (Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi), Eli Bø, dekan ved filmskolen, og professor Audun Engelstad ved AMEK. Alle deltok i den åpne spørsmålsrunden i møtets andre del, som også er dokumentert i opptaket (i opptaket kommer spørsmål fra salen fra minutt 47:30).

Om stillingene

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet, har lyst ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Utlysningene er tilknyttet ulike fagområder ved filmskolen og AMEK. Du finner oversikt over alle stillingene her.

De fem stillingene tilknyttet Den norske filmskolen er i kunstnerisk utviklingsarbeid innen lyddesign, filmfotografi, produksjonsdesign, konseptuell dokumentarregi, og fiksjonsregi. Les stillingsutlysningene på Jobbnorge her.

De to stillingene tilknyttet AMEK er i kunstnerisk utviklingsarbeid innen dokumentarfilm og audiovisuelle medier og innen spilldesign og animasjon. Les stillingsutlysningene på Jobbnorge her.

Stillingene ble annonsert 29. november med søknadsfrist 25. januar.
Oppstart for de nye ph.d. kandidatene blir i august 2023.

For mer informasjon:

• Oversikt over alle stipendiatstillingene finner du her.
  • Kontaktinformasjon: Se de enkelte stillingsutlysningene.
  • Les intervju med ph.d. leder Trond Lossius her.

(Artikkel oppdatert 14.12.2022)

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november