Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Kor: Kinosalen på Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17, Oslo

Når: Mandag 12. desember kl 19-21

Mandag 12. desember kl 19:00 arrangerer vi informasjonsmøte for søkarar som er interesserte i stillingane vi har lyst ut ut innanfor ph.d.-programmet ved Den norske filmskulen. Møtet finn stad i kinosalen på Kunstnernes Hus i Oslo.

I møtet vil Professor og ph.d.-leiar ved Den norske filmskolen Trond Lossius gje informasjon om ph.d.-programmet, søknadsprosessen og informasjon om dei einskilde stillingane.

Opptak fra møtet vil vere tilgjengeleg på denne nettsida i etterkant. Møtet vert halde på norsk.

Om stillingane

Den norske filmskulen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskulen i Innlandet, lyser høsten 2022 ut sju nye stipendiatstillingar knytt til ph.d. programmet “ph.d i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer”. Utlysinga er knytt til ulike fagområde ved filmskulen og AMEK.

Dei fem stillingane som er knytt til Den norske filmskolen er i kunstnarleg utviklingsarbeid innan lyddesign, filmfotografi, produksjonsdesign, konseptuell dokumentarregi, og fiksjonsregi. Les stillingsutlysingane her.

Dei to stillingane knytt til AMEK er i kunstnarleg utviklingsarbeid innan dokumentarfilm og audiovisuelle medier og innan speldesign og animasjon. Les stillingsutlysingane her.

Stillingane blei annonsert 29. november med søknadsfrist 25. januar.
Oppstart for dei nye ph.d. kandidatane blir i august 2023.

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".