KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir CROP

Utstillingsåpning på master: KINTSUGI Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Den 10. juni kl 18 er det åpning av utstillingen KINTSUGI til masterstudent og fotograf Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo. Velkommen!

Når: 10. juni kl 18:00

Utstillingen er åpen for publikum til 20. juni 2022: Lørdag 11.juni 12:00-16:00 / Søndag 12.juni 12:00-15:00 / Mandag 13.juni 17:00-20:00 / Tirsdag 14.juni 17:00-20:00

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo, Sandakerveien 24 C (inngang ved Akerselva)

KINTSUGI er en utstilling inspirert av japansk teknikk som handler om å reparere det som har blitt bruk- ket, med gull. I 2019 ble Ingamaría påkjørt av en bil mens hun syklet gjennom København. Hun hadde åpne benbrudd på store deler av kroppen, sprukket milt, punktert lunge, hjerneblødning og store skader på vitale organer. Første gang hun ser seg i speilet etter ulykken kjenner hun seg ikke igjen

KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir
Jonina GG

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Fotograf Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir fullfører sin Master of Fine Arts ved Den norske filmskolen i juni 2022. Hun studerte Visuell Design med fotografi som spesialisering. Tidligere har hun fullført en Bachelor of Fine Arts innen film- foto ved Den norske filmskolen, samt studert fotografi og skuespill ved Den Islandske Filmskolen. Jónína jobber med kunstneriske utstillingsprosjekter med fokus på infrarødt lys i fotografi.

Utstillingen er støttet av Den norske filmskolen, CEFIMA og Fritt Ord.

KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir
Jonina GG

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november