Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

Cecilie Levy disputerer: "En manusforfatters perspektiv i VR" Foto: Jasmijn Lina

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan manusarbeidet må utvikles og nytenkes når man går fra film og TV til virtual reality. 24. november forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Hva: Disputas for Cecilie Levy, stipendiat i doktogradsprogrammet "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer" ved Den norske filmskolen.

Tittelen på det kunstneriske doktorgradsresultatet: "Light from aside: A screenwriter's perspective in virtual reality"

Når: Fredag 24. november 2023 kl 11:00 – 16:00

Hvor: Auditorium G på studiested Lillehammer og digitalt via Zoom

Zoom-lenke: https://inn.zoom.us/j/62780344625?pwd=NmEzeUlmUHEzWmZxbGcxNWxZRXJTdz09

(Passord: 179111 Webinar-ID: 62 780 344 625)

Damer farge

Fra vertical slice av "Finding Frida"

En manusforfatters perspektiv på VR

I sitt kunstneriske utviklingsarbeid utforsker Cecilie Levy, som er manusforfatter, hvordan språket og narrativet forandrer seg fra fortelling i tid i film, mot en fortelling i rom i VR.

Sentralt i undersøkelsen er konseptualisering og delproduksjon av «Finding Frida», en immersiv animert VR-opplevelse basert på den sanne historien om den internasjonalt anerkjente tekstilkunstneren Frida Hansen. Utviklingsarbeidet trekker veksler på teori om manus og praksis som manusforfatter, samt kreative, dokumentariske tilnærminger til arbeid med romskala VR-design

– «Finding Frida» er en rekonstruksjon av en personlig historie – livet og virket til den glemte kunstneren Frida Hansen – og kombinerer lineære fortellerteknikker med romlige drømmelandskap som gir publikum tilgang til hovedpersonens minneverden, skriver Levy i Research Catalogue hvor doktorgradsarbeidet presenteres.

– I sin endelige form vil «Finding Frida» bli en romskala opplevelse for én person om gangen, med varighet på omtrent 20 minutter. Opplevelsen vil være tilgjengelig for et allment publikum, også for de uten tidligere erfaring med VR, ifølge Levy.

Klokke

Detalj fra vertical slice / Stargate Media

Det kunstnerisk doktorgradsresultatet

En prøvescene (en såkalt «vertical slice») fra VR-opplevelsen "Finding Frida" ble presentert offentlig på Den norske filmskolen og for bedømmelseskomiteen hos Qvisten XTND i Oslo i juni 2023. Prøvescenen varer i syv minutter, og er i ettertid gjort tilgjengelig som opplevelse ved VR-laben på Den norske filmskolen i Oslo.

Levys kunstneriske utviklingsarbeid er dokumentert i Research Catalogue. Her kan du lese hennes essay "Light from aside: A screenwriter's perspective in virtual reality" som drøfter det konseptuelle og kreative grunnlaget for arbeidet med fortellingen i "Finding Frida". Essayet formidler innsikt fra manusforfatterens perspektiv om utfordringene ved overgangen fra temporal til romlig fortelling i VR, samt arbeidet med narrative og stilistiske valg i en teknisk kompleks og nyskapende VR-opplevelse. Vedlagt essayet er også utdrag fra manus fra ulike stadier underveis i utviklingen.

Om disputasen

Disputasen finner sted fredag 24. november og begynner presis klokken 11 i Auditorium G på Storhove på Lillehammer. Det blir også mulig å følge den digitalt på zoom.

Bedømmelseskomiteen består av:

  • Førsteopponent Ellen Røed, Professor in film and media (Stockholm University of the Arts)
  • Andreopponent Siri Senje, Professor of screenwriting (Westerdals Institutt for film og medier, School of Arts, Design and Media, Kristiania University College, Norway)
  • Tredjeopponent/administrator Steven Bachelder, Professor of game design and digital art (t Norway Innland University of Applied Sciences)
  • Disputasleder er Eli Bø.

Kandidatens hovedveileder har vært professor Christy Dena. Medveileder har vært professor Mirjam Vosmeer.

Damer farge

Fra vertical slice av "Finding Frida"

Klokke

Detalj fra vertical slice / Stargate Media


Siste artikler

1x1 hvit

Konferanse om kunstig intelligens i filmbransjen

Hold av datoen 20. november for en høyaktuell heldagskonferanse om kunstig intelligens i filmbransjen.

Ingvild Atchy Nordic Panorama Pitch Prize Foto Kjersti Normann_forside

Avgangsstudenter fra filmskolen gjorde rent bord under Nordic Talents

Ingvild Dahlgren vant pitcheprisen under årets utgave av Nordic Talents, mens Atchy Konesh fikk hederlig omtale. Blant 15 utvalgte prosjekter fra avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene sto Den norske filmskolen for åtte av pitchene.

MF Akull5

Nytt masterkull på plass i Oslo!

Forrige uke begynte filmskolens femte masterkull på sin toårige kunstfaglige masterutdanning på Myrens verksted.

Nominerte The Son And The Moon Nordisk Rads Filmpris2024 Foto Grethe Nygaard Den Norske Filmfestivalen

Tidligere masterstudent nominert til Nordisk Råds Filmpris

Emilie Adelina Monies, tidligere masterstudent i konseptuell dokumentarregi på filmskolen, er en av filmskaperne bak Danmarks kandidat til Nordisk Råds filmpris.

Elsklingpremiere Haugesund foto Grethe Nygaard

Lilja Ingolfsdottirs brakdebut

Filmskolens manuslærer vant hele fem priser for spillefilmdebuten på Karlovy Vary-festivalen i sommer. Nå tar "Elskling" også det norske festivalpublikummet med storm.

Magnus Von Horn Oslo Pix7

Åpen mesterklasse med Magnus von Horn

Møt den svenske filmskaperen Magnus von Horn (Piken med nålen) som besøker filmskolens masterprogram i Oslo, 30. august. Mesterklassen er et samarbeid med Oslo Pix.