Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

Cecilie Levy disputerer 24. november Foto: Jasmijn Lina

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Hva: Disputas for Cecilie Levy, stipendiat i doktogradsprogrammet "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer" ved Den norske filmskolen.

Tittelen på det kunstneriske doktorgradsresultatet: "Light from aside: A screenwriter's perspective in virtual reality"

Når: Fredag 24. november 2023 kl 11:00 – 16:00

Hvor: Auditorium G på studiested Lillehammer og digitalt via Zoom

Zoom-lenke: https://inn.zoom.us/j/62780344625?pwd=NmEzeUlmUHEzWmZxbGcxNWxZRXJTdz09

(Passord: 179111 Webinar-ID: 62 780 344 625)

Damer farge

Fra vertical slice av "Finding Frida"

En manusforfatters perspektiv på VR

I sitt kunstneriske utviklingsarbeid utforsker Cecilie Levy, som er manusforfatter, hvordan språket og narrativet forandrer seg fra fortelling i tid i film, mot en fortelling i rom i VR.

Sentralt i undersøkelsen er konseptualisering og delproduksjon av VR-opplevelsen «Finding Frida». Utviklingsarbeidet trekker veksler på teori om manus og praksis som manusforfatter, samt kreative, dokumentariske tilnærminger til arbeid med romskala VR-design

"Finding Frida", er en immersiv animert VR-opplevelse basert på den sanne historien om den internasjonalt anerkjente tekstilkunstneren Frida Hansen. Satt i en vakker taktil verden hvor fortid og nåtid kommer sammen, er “Finding Frida” en kreativ dokumentar om å stole på egen fantasi, ressurser og indre barn i møtet med verdens motgang.

– «Finding Frida» er en rekonstruksjon av en personlig historie – livet og virket til den glemte kunstneren Frida Hansen – og kombinerer lineære fortellerteknikker med romlige drømmelandskap som gir publikum tilgang til hovedpersonens minneverden, skriver Levy i Research Catalogue hvor doktorgradsarbeidet presenteres.

– I sin endelige form vil «Finding Frida» bli en romskala opplevelse for én person om gangen, med varighet på omtrent 20 minutter. Opplevelsen vil være tilgjengelig for et allment publikum, også for de uten tidligere erfaring med VR, ifølge Levy.

Klokke

Detalj fra vertical slice / Stargate Media

Det kunstnerisk doktorgradsresultatet

En prøvescene (en såkalt «vertical slice») fra VR-opplevelsen "Finding Frida" ble presentert offentlig på Den norske filmskolen og for bedømmelseskomiteen hos Qvisten XTND i Oslo i juni 2023. Prøvescenen varer i syv minutter, og er i ettertid gjort tilgjengelig som opplevelse ved VR-laben på Den norske filmskolen i Oslo.

Levys kunstneriske utviklingarveid er dokumentert i Research Catalogue, en internasjonal publiseringsplattform for kunstnerisk utviklingsarbeid. Her kan du lese hennes essay "Light from aside: A screenwriter's perspective in virtual reality" som drøfter det konseptuelle og kreative grunnlaget for arbeidet med fortellingen i "Finding Frida". Essayet formidler innsikt fra manusforfatterens perspektiv om utfordringene ved overgangen fra temporal til romlig fortelling i VR, samt arbeidet med narrative og stilistiske valg i en teknisk kompleks og nyskapende VR-opplevelse. Vedlagt essayet er også utdrag fra manus fra ulike stadier underveis i utviklingen.

Om disputasen

Disputasen finner sted fredag 24. november og begynner presis klokken 11 i Auditorium G på Storhove på Lillehammer. Det blir også mulig å følge den digitalt på zoom.

Bedømmelseskomiteen består av:

  • Førsteopponent Ellen Røed, Professor in film and media (Stockholm University of the Arts)
  • Andreopponent Siri Senje, Professor of screenwriting (Westerdals Institutt for film og medier, School of Arts, Design and Media, Kristiania University College, Norway)
  • Tredjeopponent/administrator Steven Bachelder, Professor of game design and digital art (t Norway Innland University of Applied Sciences)
  • Disputasleder er Eli Bø.

Kandidatens hovedveileder har vært professor Christy Dena. Medveileder har vært professor Mirjam Vosmeer.

Damer farge

Fra vertical slice av "Finding Frida"

Klokke

Detalj fra vertical slice / Stargate Media


Siste artikler

Lone Wolves Stick Together

"Lone Wolfs Stick Together" immersive exhibition

In her PhD research, Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). On November 25th to 26th her work - an immersive exhibition - can be experienced at the Norwegian Film School in Oslo.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Elin Festøy disputerer 10.november

Elin Festøy forsvarer sitt kunstneriske doktorgradsarbeid ved filmskolens ph.d-program fredag 10. november på Lillehammer.

Iain og Tøri

Rapport fra LA og Student-Oscar

Kl 04:30 norsk tid 25. oktober er det premieutdeling i LA for årets Student-Oscar. Teamet bak eksamensfilmen Gjensyn er på plass i LA for å ta imot gull, sølv eller bronse i kategorien Narrative Shorts

Gjensyn i skogen Foto Tøri Gjendal

Eksamensfilmen "Gjensyn" er Student-Oscar vinner

Kull 12-eksamensfilmen Gjensyn er en av tre vinnere av 50th Student Academy Award og vil få utdelt gull, søv eller bronse under premieutdelingen i Hollywood 24. oktober.