Mestermøte15

Åpen mesterklasse med Tarik Saleh

I forbindelse med Arabiske filmdager blir det mesterklasse med regissør Tarik Saleh på masterutdanningen på Myrens verksted. Salehs Cannes-vinner "Boy from heaven" er åpningsfilm på Arabiske filmdager som starter 15. mars.

I samarbeid med Arabiske filmdager inviterer Den norske filmskolen til mesterklasse med filmskaper Tarik Saleh på Myrens verksted, torsdag 16. mars kl 10-11:30.

Vi har ennå noen ledige plasser, påmelding her: https://nettskjema.no/a/326818

Tarik Salehs siste film "Boy from heaven" hadde verdenspremiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes hvor den vant prisen for beste manus. Filmen var Sveriges Oscar-bidrag og ble shortlistet i kategorien "Best International feature". "Boy from heaven" er åpningsfilm på Arabiske filmdager som starter 15. mars.

Festivalen beskriver filmen som "En drivende god thriller om det kompliserte og korrupte forholdet mellom religion og politikk i Egypt."

Tarik Saleh (f.1972) er født og oppvokst i Stockholm. Han har jobbet innenfor en rekke filmformater og er medeier i produksjonsselskapet Atmo. Saleh har laget dokumentarfilmen Gitmo sammen med Erik Gandini, regissert musikkvideoer med artister som Lykke Li, stått bak animasjonsfilmen Metropia, og spillefilmer som Tommy fra 2014 og The Nile Hilton Incident i 2017, som vant the grand jury award på Sundance Film Festival.

Filmskaper og stipendiat ved filmskolen, Dalia Al Kury, modererer møtet med Saleh.

Du kan se "Boy from heaven" på Arabiske filmdager onsdag 15. mars kl 18, torsdag 16. mars kl 20:30 eller søndag 19. mars kl 14.

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Filmskaperens masterprosjekt er en personlig dokumentar om forholdet til faren hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.