Mestermøte15

Mesterklasse med Tarik Saleh

I forbindelse med Arabiske filmdager blir det mesterklasse med regissør Tarik Saleh på masterutdanningen på Myrens verksted. Tariks Cannes-vinner "Boy from heaven" er åpningsfilm på Arabiske filmdager som starter 15. mars.

I samarbeid med Arabiske filmdager inviterer Den norske filmskolen til mesterklasse med filmskaper Tarik Saleh på Myrens verksted torsdag 16. mars kl 10-11:30. Salehs siste film "Boy from heaven" (aka Cairo Conspiracy) vant prisen for beste manus i Cannes 2022 og var shortlistet til Oscar for "Best International feature". Filmen er åpningsfilm på Arabiske filmdager som starter 15. mars.

Tarik Saleh (f.1972) er født og oppvokst i Stockholm. Han har jobbet innenfor en rekke filmformater og er medeier i produksjonsselskapet Atmo. Saleh har laget dokumentarfilmen Gitmo sammen med Erik Gandini, regissert musikkvideoer med artister som Lykke Li, stått bak animasjonsfilmen Metropia, og spillefilmer som Tommy fra 2014 og The Nile Hilton Incident i 2017.

Filmskaper og stipendiat ved filmskolen, Dalia Al Kury, modererer møtet med Saleh.

NFI2

LIM Boosting Ideas Workshop June 16-21 2024

Less is More is one of Europe’s leading writer and project development programmes. This workshop organized by NFI and Dnf will help you turn creative limitations into opportunities for innovation in script development. Deadline May 3rd!

Master Stipend

11 Masterstudenter fikk Statens Kunstnerstipend

11 av masterstudentene på filmskolen har fått Statens kunstnerstipend, "Diversestipend for ny­utdannede kunstnere". Tilsammen 28 DNF-alumni og studenter fikk stipend i vårens tildeling. Vi gratulerer!

Studio Gabriel

Rekordmange søkere til master

Filmskolens masterprogram i Oslo hadde søknadsfrist 1. mars og vi fikk inn nesten dobbelt så mange søknader som ved forrige opptak i 2022. Opptakskomiteen går nå igang med å vurdere søknadene til filmskolens femte masterkull.

Hugo tot2 copy

«Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film»

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Som sitt masterprosjekt lager filmskaperen en personlig dokumentar om forholdet til sin far hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens

31. mars kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.