Bilde fra film hvor to kvinner i forgrunnen ser ivrig på hverandre mens to menn på andre siden av bordet ser skeptiske ut.

Mestermøte med Selma Vilhunen Foto: Still fra Four Little Adults

Møt den finske filmskaperen Selma Vilhunen i samtale med Maria Sødal i filmskolens lokaler i Oslo, 31. august kl 16. Mesterklassen er et samarbeid med Oslo Pix hvor Vilhunen viser sin siste film "Four Little Adults".

I samarbeid med Oslo Pix inviterer Den norske filmskolen til mestermøte med filmskaper Selma Vilhunen i filmskolens lokaler på Myrens verksted, torsdag 31. august kl 16-18.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men du må melde deg på for å sikre plass: https://nettskjema.no/a/354458

Selma Vilhunens siste film "Four Little Adults", en bittersøt og kritikerrost komedie, hadde verdenspremiere på Rotterdam Internasjonale Filmfestival og vant Dragon Award for beste skuespill på Göteborg Film Festival. Filmen vises på Oslo Pix som starter 28. august.

Four Little Adults

Selma Vilhunen tok opp den dysfunksjonelle familien og forholdet mellom mor og datter i sin debutfilm Little Wing (2017) og den første kjærligheten og tenåringsforeldre i sin neste spillefilm Stupid Young Heart (2018). Four Little Adults handler om polyamori og Vilhunen uttaler i intervju med Variety at hun som filmskaper er interessert i å utforske kjærligheten i alle dens former: "Det er sant at jeg er opptatt av kjærlighet som tema og polyamori kan ses på som dens mest fullendte form. Du tillater din elskede å også elske andre". I filmen har karakterene gode intensjoner, men i praksis møter de mange utfordringer som skaper komiske situasjoner og sterke følelser.

Oslo Pix beskriver filmen som "et familiedrama utenom det vanlige, en frisk fremstilling av polyamori som tar for seg både de gode og vonde øyeblikkene, det lette og det kompliserte. Profesjonelle og personlige verdier krasjer og sjalusi bobler opp under overflaten, men regissør og manusforfatter Selma Vilhunen håndterer det hele med en ærlig interesse for karakterene og deres følelser." (Jenny Lund. Oslo Pix)

Du kan se "Four Little Adults" på Oslo Pix 28. august kl 17:45, 30. august kl 18:15 eller 2. september kl 21.

Portrettbilde av en smilende Selma Vilhunen.

Regissør og manusforfatter Selma Vilhunen

Om arrangementet

Hva: Mestermøte med regissør og manusforfatter Selma Vilhunen (moderator: Maria Sødahl)

Når: Torsdag 31. august kl 16-18

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 6F, Oslo (Inngang ved Akerselva)

Påmelding (gratis): https://nettskjema.no/a/354458

Om Selma Vilhunen

Selma Vilhunen er en Oscar-nominert regissør og manusforfatter av både fiksjons- og dokumentarfilmer. Four Little Adults er hennes tredje spillefilm. Vilhunens ungdomsdrama Stupid Young Heart (2018) vant Krystallbjørnen på Berlinale 2019, og hennes spillefilmdebut Little Wing (2016) mottok Nordisk Råds filmpris i 2017. Vilhunen har også regissert anerkjente dokumentarer, som Hobbyhorse Revolution (2017). Vilhunen ble nominert til en Oscar i 2014 for kortfilmen Do I Have to Take Care of Everything?

Moderator Maria Sødahl

Regissør og manusforfatter Maria Sødahl modererer møtet med Vilhunen.

Sødahl har regissert flere TV-dramaer, dokumentarfilmer og kortfilmer i tillegg til å være castingansvarlig. Hun debuterte som spillefilmregissør med Limbo i 2010. Hennes neste spillefilm Håp (2019) hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Torongo og vant European Cinemas Label Awards på filmfestivalen i Berlin i 2020. Sødahl arbeider for tidenmed sin tredje spillefilm.

Portrettbilde av en smilende Selma Vilhunen.

Regissør og manusforfatter Selma Vilhunen


Siste artikler

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Person in a stylized cardboard wolf mask in a blue light.

"Lone Wolves Stick Together" immersive exhibition

PhD candidate Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). November 25th to 26th, you can experience the artistic outcome of her PhD in an immersive exhibition at the Norwegian Film School in Oslo.