Bilde fra film hvor to kvinner i forgrunnen ser ivrig på hverandre mens to menn på andre siden av bordet ser skeptiske ut.

Mestermøte med Selma Vilhunen Foto: Still fra Four Little Adults

Møt den finske filmskaperen Selma Vilhunen i samtale med Maria Sødal i filmskolens lokaler i Oslo, 31. august kl 16. Mesterklassen er et samarbeid med Oslo Pix hvor Vilhunen viser sin siste film "Four Little Adults".

I samarbeid med Oslo Pix inviterer Den norske filmskolen til mestermøte med filmskaper Selma Vilhunen i filmskolens lokaler på Myrens verksted, torsdag 31. august kl 16-18.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men du må melde deg på for å sikre plass: https://nettskjema.no/a/354458

Selma Vilhunens siste film "Four Little Adults", en bittersøt og kritikerrost komedie, hadde verdenspremiere på Rotterdam Internasjonale Filmfestival og vant Dragon Award for beste skuespill på Göteborg Film Festival. Filmen vises på Oslo Pix som starter 28. august.

Four Little Adults

Selma Vilhunen tok opp den dysfunksjonelle familien og forholdet mellom mor og datter i sin debutfilm Little Wing (2017) og den første kjærligheten og tenåringsforeldre i sin neste spillefilm Stupid Young Heart (2018). Four Little Adults handler om polyamori og Vilhunen uttaler i intervju med Variety at hun som filmskaper er interessert i å utforske kjærligheten i alle dens former: "Det er sant at jeg er opptatt av kjærlighet som tema og polyamori kan ses på som dens mest fullendte form. Du tillater din elskede å også elske andre". I filmen har karakterene gode intensjoner, men i praksis møter de mange utfordringer som skaper komiske situasjoner og sterke følelser.

Oslo Pix beskriver filmen som "et familiedrama utenom det vanlige, en frisk fremstilling av polyamori som tar for seg både de gode og vonde øyeblikkene, det lette og det kompliserte. Profesjonelle og personlige verdier krasjer og sjalusi bobler opp under overflaten, men regissør og manusforfatter Selma Vilhunen håndterer det hele med en ærlig interesse for karakterene og deres følelser." (Jenny Lund. Oslo Pix)

Du kan se "Four Little Adults" på Oslo Pix 28. august kl 17:45, 30. august kl 18:15 eller 2. september kl 21.

Portrettbilde av en smilende Selma Vilhunen.

Regissør og manusforfatter Selma Vilhunen

Om arrangementet

Hva: Mestermøte med regissør og manusforfatter Selma Vilhunen (moderator: Maria Sødahl)

Når: Torsdag 31. august kl 16-18

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 6F, Oslo (Inngang ved Akerselva)

Påmelding (gratis): https://nettskjema.no/a/354458

Om Selma Vilhunen

Selma Vilhunen er en Oscar-nominert regissør og manusforfatter av både fiksjons- og dokumentarfilmer. Four Little Adults er hennes tredje spillefilm. Vilhunens ungdomsdrama Stupid Young Heart (2018) vant Krystallbjørnen på Berlinale 2019, og hennes spillefilmdebut Little Wing (2016) mottok Nordisk Råds filmpris i 2017. Vilhunen har også regissert anerkjente dokumentarer, som Hobbyhorse Revolution (2017). Vilhunen ble nominert til en Oscar i 2014 for kortfilmen Do I Have to Take Care of Everything?

Moderator Maria Sødahl

Regissør og manusforfatter Maria Sødahl modererer møtet med Vilhunen.

Sødahl har regissert flere TV-dramaer, dokumentarfilmer og kortfilmer i tillegg til å være castingansvarlig. Hun debuterte som spillefilmregissør med Limbo i 2010. Hennes neste spillefilm Håp (2019) hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Torongo og vant European Cinemas Label Awards på filmfestivalen i Berlin i 2020. Sødahl arbeider for tidenmed sin tredje spillefilm.

Portrettbilde av en smilende Selma Vilhunen.

Regissør og manusforfatter Selma Vilhunen


Siste artikler

Den Fremmede Logo

Eksamensfilm har premiere på Kortfilmfestivalen

Kull 13s eksamensfilm "Den fremmede" har premiere på Den norske kortfilmfestivalen. Hele teamet er på plass i Grimstad og vi tok en prat med filmskaperne før avreise.

Nadja lipsyc

Nadja Lipsyc disputerer 31. mai: VR og rollespill

Nadja Lipsyc har utforsket muligheten for å kombinere VR med verktøy og teknikker fra fysiske rollespill. 31. mai forsvarer hun det kunstneriske doktorgradsresultatet på Myrens i Oslo.

Bransjedag kull4 sq

Bransjevisning for masterkull 4

12. juni inviterer Filmskolen til Vega Scene for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Etterpå blir det eksamensfest på Myrens Verksted!

Anja Simon happy4264

Får stipend fra Fond for lyd og bilde

Manusstudent Anja Petkovic Karlsen og registudent Simon Matthew Valentine får støtte fra Statens kunstnerstipend og Fond for lyd og bilde. Når de går ut av masteren til sommeren skal de utvikle et prosjekt sammen.

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on April 25th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st 

Kortfilmfestivalen logo

Studenter og alumni sterkt tilstede på Kortfilmfestivalen

Eksamensfilmen "Den fremmede" er tatt ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad. Masterstudent Simon Valentine, kull 14-student Andreas Tømmerås Ermesjø og stipendiat Dalia AlKury har også fått filmer med. Vi gratulerer!