Four Little Adults Bilde Liggende OPFF logo

Mestermøte med Selma Vilhunen i samarbeid med Oslo Pix Photo: Still fra Four Little Adults

Møt den finske filmskaperen Selma Vilhunen i samtale med Maria Sødal i filmskolens lokaler i Oslo, 31. august kl 16. Mesterklassen er et samarbeid med Oslo Pix hvor Vilhunen viser sin siste film "Four Little Adults".

I samarbeid med Oslo Pix inviterer Den norske filmskolen til mestermøte med filmskaper Selma Vilhunen på Myrens verksted, torsdag 31. august kl 16-18.

Arrangementet er gratis, men du må melde deg på for å sikre plass: https://nettskjema.no/a/354458

Selma Vilhunens siste film "Four Little Adults", en bittersøt og kritikerrost komedie, hadde verdenspremiere på Rotterdam Internasjonale Filmfestival og vant Dragon Award for beste skuespill på Göteborg Film Festival. Filmen vises på Oslo Pix som starter 28. august.

Four Little Adults

Selma Vilhunen tok opp den dysfunksjonelle familien og forholdet mellom mor og datter i sin debutfilm Little Wing (2017) og den første kjærligheten og tenåringsforeldre i sin neste spillefilm Stupid Young Heart (2018). Four Little Adults handler om polyamori og Vilhunen uttaler i intervju med Variety at hun er interessert i kjærligheten i alle dens former: "Det er sant at jeg er opptatt av kjærlighet som tema og polyamori kan ses på som dens mest fullendte form. Du tillater din elskede å også elske andre". I filmen har karakterene gode intensjoner, men i praksis møter de mange utfordringer som skaper komiske situasjoner og sterke følelser.

Oslo Pix beskriver filmen som "et familiedrama utenom det vanlige, en frisk fremstilling av polyamori som tar for seg både de gode og vonde øyeblikkene, det lette og det kompliserte. Profesjonelle og personlige verdier krasjer og sjalusi bobler opp under overflaten, men regissør og manusforfatter Selma Vilhunen håndterer det hele med en ærlig interesse for karakterene og deres følelser." (Jenny Lund. Oslo Pix)

Du kan se "Four Little Adults" på Oslo Pix 28. august kl 17:45, 30. august kl 18:15 eller 2. september kl 21.

Selma Vilhunen headshot 2023

Regissør og manusforfatter Selma Vilhunen

Hva: Mestermøte med regissør og manusforfatter Selma Vilhunen (moderator: Maria Sødahl)

Når: Torsdag 31. august kl 16-18

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 6F, Oslo (Inngang ved Akerselva)

Om Selma Vilhunen

Selma Vilhunen er en Oscar-nominert regissør og manusforfatter av både fiksjons- og dokumentarfilmer. Four Little Adults er hennes tredje spillefilm. Vilhunens ungdomsdrama Stupid Young Heart (2018) vant Krystallbjørnen på Berlinale 2019, og hennes spillefilmdebut Little Wing (2016) mottok Nordisk Råds filmpris i 2017. Vilhunen har også regissert anerkjente dokumentarer, som Hobbyhorse Revolution (2017). Vilhunen ble nominert til en Oscar i 2014 for kortfilmen Do I Have to Take Care of Everything?

Moderator Maria Sødahl

Regissør og manusforfatter Maria Sødahl modererer møtet med Vilhunen.

Sødahl har regissert flere TV-dramaer, dokumentarfilmer og kortfilmer i tillegg til å være castingansvarlig. Hun debuterte som spillefilmregissør med Limbo i 2010. Hennes neste spillefilm Håp (2019) hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Torongo og vant European Cinemas Label Awards på filmfestivalen i Berlin i 2020. Sødahl arbeider for tidenmed sin tredje spillefilm.

Selma Vilhunen headshot 2023

Regissør og manusforfatter Selma Vilhunen


Latest articles

Den Fremmede Logo

Eksamensfilmen "Den fremmede" har premiere på Kortfilmfestivalen

I dag vises kull 13s eksamensfilm "Den fremmede" på Den norske kortfilmfestivalen. Hele teamet er på plass i Grimstad og vi tok en prat med filmskaperne.

Nadja lipsyc

Nadja Lipsyc disputerer: VR og rollespill

Nadja Lipsyc har utforsket muligheten for å kombinere VR med verktøy og teknikker fra fysiske rollespill. 31. mai forsvarer hun det kunstneriske doktorgradsresultatet på Myrens i Oslo.

Bransjedag kull4 sq

Bransjevisning for masterkull 4 på Vega 12. juni

Filmskolen inviterer til Vega Scene 12. juni kl 11 for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Etterpå blir det fest på Myrens Verksted.

Anja Simon happy4264

Masterstudenter får skrivestøtte til samarbeidsprosjekt fra Fond for lyd og bilde

Manusstudent Anja Petkovic Karlsen og registudent Simon Matthew Valentine er blitt tildelt både Statens kunstnerstipend og prosjektstøtte fra Fond for lyd og bilde. Med støtten kan de fortsette å fordype seg og skal utvikle et prosjekt sammen når de går ut av masteren til sommeren.

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop.

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on May 5th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st