Four Little Adults Bilde Liggende OPFF logo

Mestermøte med Selma Vilhunen i samarbeid med Oslo Pix Photo: Still fra Four Little Adults

Møt den finske filmskaperen Selma Vilhunen i samtale med Maria Sødal i filmskolens lokaler i Oslo, 31. august kl 16. Mesterklassen er et samarbeid med Oslo Pix hvor Vilhunen viser sin siste film "Four Little Adults".

I samarbeid med Oslo Pix inviterer Den norske filmskolen til mestermøte med filmskaper Selma Vilhunen på Myrens verksted, torsdag 31. august kl 16-18.

Arrangementet er gratis, men du må melde deg på for å sikre plass: https://nettskjema.no/a/354458

Selma Vilhunens siste film "Four Little Adults", en bittersøt og kritikerrost komedie, hadde verdenspremiere på Rotterdam Internasjonale Filmfestival og vant Dragon Award for beste skuespill på Göteborg Film Festival. Filmen vises på Oslo Pix som starter 28. august.

Four Little Adults

Selma Vilhunen tok opp den dysfunksjonelle familien og forholdet mellom mor og datter i sin debutfilm Little Wing (2017) og den første kjærligheten og tenåringsforeldre i sin neste spillefilm Stupid Young Heart (2018). Four Little Adults handler om polyamori og Vilhunen uttaler i intervju med Variety at hun er interessert i kjærligheten i alle dens former: "Det er sant at jeg er opptatt av kjærlighet som tema og polyamori kan ses på som dens mest fullendte form. Du tillater din elskede å også elske andre". I filmen har karakterene gode intensjoner, men i praksis møter de mange utfordringer som skaper komiske situasjoner og sterke følelser.

Oslo Pix beskriver filmen som "et familiedrama utenom det vanlige, en frisk fremstilling av polyamori som tar for seg både de gode og vonde øyeblikkene, det lette og det kompliserte. Profesjonelle og personlige verdier krasjer og sjalusi bobler opp under overflaten, men regissør og manusforfatter Selma Vilhunen håndterer det hele med en ærlig interesse for karakterene og deres følelser." (Jenny Lund. Oslo Pix)

Du kan se "Four Little Adults" på Oslo Pix 28. august kl 17:45, 30. august kl 18:15 eller 2. september kl 21.

Selma Vilhunen headshot 2023

Regissør og manusforfatter Selma Vilhunen

Hva: Mestermøte med regissør og manusforfatter Selma Vilhunen (moderator: Maria Sødahl)

Når: Torsdag 31. august kl 16-18

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 6F, Oslo (Inngang ved Akerselva)

Om Selma Vilhunen

Selma Vilhunen er en Oscar-nominert regissør og manusforfatter av både fiksjons- og dokumentarfilmer. Four Little Adults er hennes tredje spillefilm. Vilhunens ungdomsdrama Stupid Young Heart (2018) vant Krystallbjørnen på Berlinale 2019, og hennes spillefilmdebut Little Wing (2016) mottok Nordisk Råds filmpris i 2017. Vilhunen har også regissert anerkjente dokumentarer, som Hobbyhorse Revolution (2017). Vilhunen ble nominert til en Oscar i 2014 for kortfilmen Do I Have to Take Care of Everything?

Moderator Maria Sødahl

Regissør og manusforfatter Maria Sødahl modererer møtet med Vilhunen.

Sødahl har regissert flere TV-dramaer, dokumentarfilmer og kortfilmer i tillegg til å være castingansvarlig. Hun debuterte som spillefilmregissør med Limbo i 2010. Hennes neste spillefilm Håp (2019) hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Torongo og vant European Cinemas Label Awards på filmfestivalen i Berlin i 2020. Sødahl arbeider for tidenmed sin tredje spillefilm.

Selma Vilhunen headshot 2023

Regissør og manusforfatter Selma Vilhunen


Latest articles

DSC01359

Kronprins Haakon besøkte filmskolens lokaler i Oslo

Kronprins Haakon besøkte masterprogrammets lokaler i Oslo i forbindelse med opptak av en spesialepisode av Redningsskøyta Elias i filmskolens studio.

1 Gjensyn

Eksamensfilmen "Gjensyn" er student-Oscar finalist

Kull 12-eksamensfilmen Gjensyn (Revisited) er finalist i 50th Student Academy Award.

53128044554 0d0663bc9b k

Vant Amanda for eksamensfilmen

Teamet bak kull 12-eksamensfilmen Superdupermegagigasingel vant Amanda for beste norske kortfilm på Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Screenshot 2023 09 26 at 12 13 53 PM

Kurs i virtuell produksjon

Filmskolen arrangerer kurs i virtuell produksjon for fotografer, produksjonsdesignere, produsenter og regissører i oktober 2023.

LEDELSE AV SPESIALISTER OKT23 IG

Ledelse av spesialister - Et kurs om avansert ledelse i praksis.

Det krever spesielle lederegenskaper å lede og utvikle mennesker med spesialkompetanse som ligger i ytterkanten av eget fagområde. Meld deg på høstens intensive tredagers kurs i ledelse av spesialister rettet mot ledere i film-, tv- og spillbransjen.

Damer farge

Presentation of the artistic outcome of Cecilie Levys PhD research

In her PhD research, screenwriter Cecilie Levy explores the language of spatial storytelling in VR. On June 20th to 22nd her work - a vertical slice from the VR experience Finding Frida - can be experienced at the Norwegian Film School in Oslo.