Hver Sin Cinema opptak Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Ny sommerworkshop for unge regitalenter Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Filmskolen ønsker flere søkere med mangfoldsbakgrunn og fortsetter samarbeidet med tidligere filmskolelærer Hisham Zaman og Snowfall Cinema som nå lanserer den andre utgaven av sin filmworkshop for unge regitalenter. Workshopen er åpen for alle mellom 18-26 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Over flere helger i mai og juni vil den prisbelønte filmskaperen og tidligere filmskolelærer Hisham Zaman lede den andre utgaven av workshopen "Hver sin cinema". Workshopen er rettet mot unge talenter mellom 18 og 26 år med ambisjon om å utdanne seg innen film eller ønske om å gå egne veier inn i filmbransjen. Snowfall Cinema er arrangør og Den norske filmskolen er en av samarbeidspartnerne sammen med Norsk filminstitutt.

Hisham Zaman Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Filmskaper og kursleder Hisham Zaman. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Workshopen "Hver sin cinema"

"Hver sin cinema" er en filmworkshop med en serie øvelser med fokus på idéutvikling, visuell historiefortelling, karakterbygging, mise-en-scene og instruksjon av skuespillere. Workshopen er regirettet med tyngde på det visuelle filmspråket og egner seg også for filmfotografer. Gjennom en rekke praktiske øvelser fra stillbilde til film utfordres deltagerne til å fortelle komplekse menneskelige relasjoner på kort tid med begrensede ressurser. Deltagerne jobber i et rulleringsystem hvor de lager hver sin filmøvelse og assisterer hverandre for på den måten få innblikk i hverandres kreative prosesser.

Filmproduksjon er et komplekst og kostbart medium og avhengig av team og økonomi. «Hver sin cinema» fokuserer derimot på visjonen framfor produksjon. Den utfordrer filmskaperen til å stole på egen prosess og ståsted ved å tilnærme seg filmmediumet på en utforskende måte.

Praktisk info

Workshopen er åpen for alle, men vi vil prioritere søkere med minoritetsbakgrunn. Kursavgiften er 2500 kr. Ta kontakt med ditt regionale filmsenter om du kvalifiserer til stipend for å delta.

FOR HVEM?
Tilbudet er rettet mot unge regitalenter mellom 18-26 år som har ambisjon om å jobbe med film.

NÅR OG HVOR?
Workshopen gjennomføres 19, 20, 21. mai, 27-28. mai, 9, 10, 11. juni og 17-18. juni i Oslo.

HVORDAN SØKE?

Søknadsfrist er 1. mai 2023. Søknadsskjema ligger her på Snowfall Cinemas nettsider. I søknadsskjemaet må du skrive noen linjer om deg selv og bakgrunnen din:

-Navn alder og litt om din bakgrunn
-Utdannelse og relevant filmerfaring (om du har)
-Hva er dine ambisjoner innen filmskaping?
-Hvilke tema/ historier opptar deg?
-Referansepersoner (om du har)

Hver Sin Cinema deltakere Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Deltakere på fjorårets "Hver sin cinema"-workshop. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Tilbakemeldinger fra deltakere i fjorårets workshop

"Workshopen har lært meg å bruke billedspråket på en presis og poetisk måte og gitt meg menneskelig innsikt" (Jaya)

"Jeg har blitt tatt på alvor helt fra start og det er få ting som er så inspirerende som det" (Vilde)

"Jeg fikk et løft i motivasjon og inspirasjon til filmskapning på egne premisser." (Thea)

"Hisham inspirerte meg til å bruke egen stemme, perspektiv og oppfatning av verden i min filmskaping" (Victor)

Hver Sin Cinema opptak2 Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Fjorårets workshop-deltakere i opptak. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Bakgrunn for workshopen

Initiativet til workshopen "Hver sin cinema" kommer fra filmskapere og tidligere lærere ved Den norske filmskolen Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes. Målsetningen med workshopen er å øke tilfanget av talenter med minoritetsbakgrunn inn i bransjen og inn i høyere filmutdanning. Den ble arrangert for første gang i fjor sommer. Gjennom tre samlinger fikk 11 unge regitalenter, både med og uten minoritetsbakgrunn, lage korte øvelsesfilmer under veiledning av Hisham Zaman.

Sommerworkshopen var et pilotprosjekt i samarbeid med Den norske filmskolen og Høgskolen i Innlandet, som også i år har gitt såkornmidler til prosjektet. Prosjektet fikk også støtte fra NFI, Viken filmsenter og Fritt Ord.

Hisham Zaman gikk selv på et av filmskolens første kull (regilinjen, kull 3) og har siden regissert flere prisbelønte filmer. Han er tidligere regi-lærer på filmskolen og har også sittet i opptakskomiteen:

- Etter å ha sittet i opptakskomiteer for nye studenter til filmskolen ser vi at tilfanget av søkere med ulik kulturell bakgrunn er nærmest ikke eksisterende. Vi tilbyr derfor en workshop som er rettet mot unge regitalenter som trenger å styrke sin søknad til høyere filmutdanning eller som sliter med å få sitt første tilskudd.

I veiledning av talenter er Hisham Zaman opptatt av å forstå filmskaperens premiss og fokusere på deres talent og hvem de er.

-Jeg mener at talent handler om hvilke historier du bærer på og din evne til å formidle disse og at filmfaget kan tilllæres. Vi er overbevist om at det finnes historier og talenter i Norge som ikke finner veien til filmskolen eller til de etablerte institusjonene.

Hisham Zaman Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Filmskaper og kursleder Hisham Zaman. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Hver Sin Cinema deltakere Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Deltakere på fjorårets "Hver sin cinema"-workshop. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Hver Sin Cinema opptak2 Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Fjorårets workshop-deltakere i opptak. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema


Siste artikler

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Filmskaperens masterprosjekt er en personlig dokumentar om forholdet til faren hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.