Hver Sin Cinema opptak Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Ny sommerworkshop for unge regitalenter Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Filmskolen ønsker flere søkere med mangfoldsbakgrunn og fortsetter samarbeidet med tidligere filmskolelærer Hisham Zaman og Snowfall Cinema som nå lanserer den andre utgaven av sin filmworkshop for unge regitalenter. Workshopen er åpen for alle mellom 18-26 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Over flere helger i mai og juni vil den prisbelønte filmskaperen og tidligere filmskolelærer Hisham Zaman lede den andre utgaven av workshopen "Hver sin cinema". Workshopen er rettet mot unge talenter mellom 18 og 26 år med ambisjon om å utdanne seg innen film eller ønske om å gå egne veier inn i filmbransjen. Snowfall Cinema er arrangør og Den norske filmskolen er en av samarbeidspartnerne sammen med Norsk filminstitutt.

Hisham Zaman Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Filmskaper og kursleder Hisham Zaman. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Workshopen "Hver sin cinema"

"Hver sin cinema" er en filmworkshop med en serie øvelser med fokus på idéutvikling, visuell historiefortelling, karakterbygging, mise-en-scene og instruksjon av skuespillere. Workshopen er regirettet med tyngde på det visuelle filmspråket og egner seg også for filmfotografer. Gjennom en rekke praktiske øvelser fra stillbilde til film utfordres deltagerne til å fortelle komplekse menneskelige relasjoner på kort tid med begrensede ressurser. Deltagerne jobber i et rulleringsystem hvor de lager hver sin filmøvelse og assisterer hverandre for på den måten få innblikk i hverandres kreative prosesser.

Filmproduksjon er et komplekst og kostbart medium og avhengig av team og økonomi. «Hver sin cinema» fokuserer derimot på visjonen framfor produksjon. Den utfordrer filmskaperen til å stole på egen prosess og ståsted ved å tilnærme seg filmmediumet på en utforskende måte.

Praktisk info

Workshopen er åpen for alle, men vi vil prioritere søkere med minoritetsbakgrunn. Kursavgiften er 2500 kr. Ta kontakt med ditt regionale filmsenter om du kvalifiserer til stipend for å delta.

FOR HVEM?
Tilbudet er rettet mot unge regitalenter mellom 18-26 år som har ambisjon om å jobbe med film.

NÅR OG HVOR?
Workshopen gjennomføres 19, 20, 21. mai, 27-28. mai, 9, 10, 11. juni og 17-18. juni i Oslo.

HVORDAN SØKE?

Søknadsfrist er 1. mai 2023. Søknadsskjema ligger her på Snowfall Cinemas nettsider. I søknadsskjemaet må du skrive noen linjer om deg selv og bakgrunnen din:

-Navn alder og litt om din bakgrunn
-Utdannelse og relevant filmerfaring (om du har)
-Hva er dine ambisjoner innen filmskaping?
-Hvilke tema/ historier opptar deg?
-Referansepersoner (om du har)

Hver Sin Cinema deltakere Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Deltakere på fjorårets "Hver sin cinema"-workshop. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Tilbakemeldinger fra deltakere i fjorårets workshop

"Workshopen har lært meg å bruke billedspråket på en presis og poetisk måte og gitt meg menneskelig innsikt" (Jaya)

"Jeg har blitt tatt på alvor helt fra start og det er få ting som er så inspirerende som det" (Vilde)

"Jeg fikk et løft i motivasjon og inspirasjon til filmskapning på egne premisser." (Thea)

"Hisham inspirerte meg til å bruke egen stemme, perspektiv og oppfatning av verden i min filmskaping" (Victor)

Hver Sin Cinema opptak2 Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Fjorårets workshop-deltakere i opptak. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Bakgrunn for workshopen

Initiativet til workshopen "Hver sin cinema" kommer fra filmskapere og tidligere lærere ved Den norske filmskolen Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes. Målsetningen med workshopen er å øke tilfanget av talenter med minoritetsbakgrunn inn i bransjen og inn i høyere filmutdanning. Den ble arrangert for første gang i fjor sommer. Gjennom tre samlinger fikk 11 unge regitalenter, både med og uten minoritetsbakgrunn, lage korte øvelsesfilmer under veiledning av Hisham Zaman.

Sommerworkshopen var et pilotprosjekt i samarbeid med Den norske filmskolen og Høgskolen i Innlandet, som også i år har gitt såkornmidler til prosjektet. Prosjektet fikk også støtte fra NFI, Viken filmsenter og Fritt Ord.

Hisham Zaman gikk selv på et av filmskolens første kull (regilinjen, kull 3) og har siden regissert flere prisbelønte filmer. Han er tidligere regi-lærer på filmskolen og har også sittet i opptakskomiteen:

- Etter å ha sittet i opptakskomiteer for nye studenter til filmskolen ser vi at tilfanget av søkere med ulik kulturell bakgrunn er nærmest ikke eksisterende. Vi tilbyr derfor en workshop som er rettet mot unge regitalenter som trenger å styrke sin søknad til høyere filmutdanning eller som sliter med å få sitt første tilskudd.

I veiledning av talenter er Hisham Zaman opptatt av å forstå filmskaperens premiss og fokusere på deres talent og hvem de er.

-Jeg mener at talent handler om hvilke historier du bærer på og din evne til å formidle disse og at filmfaget kan tilllæres. Vi er overbevist om at det finnes historier og talenter i Norge som ikke finner veien til filmskolen eller til de etablerte institusjonene.

Hisham Zaman Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Filmskaper og kursleder Hisham Zaman. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Hver Sin Cinema deltakere Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Deltakere på fjorårets "Hver sin cinema"-workshop. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Hver Sin Cinema opptak2 Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Fjorårets workshop-deltakere i opptak. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema


Siste artikler

1 Gjensyn

Eksamensfilmen "Gjensyn" er student-Oscar finalist

Kull 12-eksamensfilmen Gjensyn er finalist i 50th Student Academy Award og skal konkurrere om student-Oscar i Hollywood i oktober.

53128044554 0d0663bc9b k

Vant Amanda for eksamensfilmen

Teamet bak kull 12-eksamensfilmen Superdupermegagigasingel vant Amanda for beste norske kortfilm på Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Selma Vilhunen17

Mestermøte med Selma Vilhunen

Møt den finske filmskaperen Selma Vilhunen i samtale med Maria Sødal i filmskolens lokaler i Oslo, 31. august kl 16. Mesterklassen er et samarbeid med Oslo Pix hvor Vilhunen viser sin siste film "Four Little Adults".

Screenshot 2023 09 26 at 12 13 53 PM

Kurs i virtuell produksjon

Filmskolen arrangerer kurs i virtuell produksjon for fotografer, produksjonsdesignere, produsenter og regissører i oktober 2023.

LEDELSE AV SPESIALISTER OKT23 IG

Ledelse av spesialister - kurs om avansert ledelse i praksis.

Meld deg på høstens intensive tredagers kurs i ledelse av spesialister rettet mot ledere i film-, tv- og spillbransjen.

Damer farge

Presentation of the artistic outcome of Cecilie Levy's PhD research

In her PhD research, screenwriter Cecilie Levy explores the language of spatial storytelling in VR. On June 20th to 22nd a vertical slice from the VR experience Finding Frida can be experienced at the Norwegian Film School in Oslo.