Hver Sin Cinema opptak Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Ny sommerworkshop for unge regitalenter Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Filmskolen ønsker flere søkere med mangfoldsbakgrunn og fortsetter samarbeidet med tidigere filmskolelærer Hisham Zaman og Snowfall Cinema som arrangerer filmworkshop for unge regitalenter. Workshopen er åpen for alle mellom 18-26 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Workshopen "Hver sin cinema"

Over flere helger i mai og juni vil den prisbelønte filmskaperen og tidligere filmskolelærer Hisham Zaman lede workshopen "Hver sin cinema". Workshopen er rettet mot unge talenter mellom 18 og 26 år med ambisjoner om å regissere film. Snowfall Cinema er arrangør og Den norske filmskolen er en av samarbeidspartnerne sammen med Norsk filminstitutt. Vi fikk også i år såkornmidler fra Høgskolen i Innlandet til prosjektet.

Hisham Zaman Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Filmskaper og kursleder Hisham Zaman. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

For andre gang arrangerer Snowfall Cinema workshopen "Hver sin cinema" for unge talenter mellom 18 og 26 år med ambisjoner om å regissere film. Den norske filmskolen er en av samarbeidspartnerne til prosjektet og fikk også i år 150,000 kr i såkornmidler fra Høgskolen i Innlandet.

Workshopen er åpen for alle, men vi vil prioritere søkere med minoritetsbakgrunn. Deltageravgiften er 2500 kr. Ta kontakt med ditt regionale filmsenter som i noen tilfeller kan gi støtte til deltakere.

FOR HVEM?
Tilbudet er rettet mot unge regitalenter mellom 18-26 år som har ambisjon om å jobbe med film.

NÅR OG HVOR?
Workshopen gjennomføres 18-19 juni, 25-26 juni og 15-19 august i Oslo.

HVORDAN SØKE?

Søk her innen 1. mai. I søknadsskjemaet må du skrive noen linjer om deg selv og din bakgrunn:

-Navn alder og litt om din bakgrunn
-Utdannelse og relevant filmerfaring (om du har)
-Hva er dine ambisjoner innen filmskaping?
-Hvilke tema/ historier opptar deg?
-Referanspersoner (om du har)

Hver Sin Cinema deltakere Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Deltakere på fjorårets "Hver sin cinema"-workshop. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Erfaringer fra deltakere i fjorårets workshop

Hver Sin Cinema opptak2 Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Bakgrunn for workshopen

Hisham gikk selv på et av filmskolens første kull (regilinjen, kull 3) og har siden regissert flere prisbelønte filmer. Han har både undervist på filmskolen og sittet i opptakskomiteen. I forkant av forrige workshop, som ble arrangert sommeren 2022, fortalte Hisham om motivasjonen for workshopen:

- Etter å ha sittet i opptakskomiteer for nye studenter til filmskolen ser vi at tilfanget av søkere med ulik kulturell bakgrunn er nærmest ikke eksisterende. Vi tilbyr derfor en workshop som er rettet mot unge regitalenter som trenger å styrke sin søknad til høyere filmutdanning eller som sliter med å få sitt første tilskudd.

-Jeg mener at talent handler om hvilke historier du bærer på og din evne til å formidle disse og at filmfaget kan tilllæres. Vi er overbevist om at det finnes historier og talenter i Norge som ikke finner veien til filmskolen eller til de etablerte institusjonene.

Hisham Zaman Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Filmskaper og kursleder Hisham Zaman. Foto: Łukasz Zamaro/ Snowfall Cinema

Hver Sin Cinema deltakere Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Hver Sin Cinema opptak2 Foto Łukasz Zamaro Snowfall Cinema

Hugo tot2 copy

«Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film»

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Som sitt masterprosjekt lager filmskaperen en personlig dokumentar om forholdet til sin far hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens

31. mars kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

MFA åpen dag 2024 R

Åpent Hus (digitalt) på master 2. februar kl 16

Onsdag 2. februar inviterer vi alle interesserte i masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Lone Wolves Stick Together

"Lone Wolfs Stick Together" immersive exhibition

In her PhD research, Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). On November 25th to 26th her work - an immersive exhibition - can be experienced at the Norwegian Film School in Oslo.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Elin Festøy disputerer 10.november

Elin Festøy forsvarer sitt kunstneriske doktorgradsarbeid ved filmskolens ph.d-program fredag 10. november på Lillehammer.