Studio Gabriel

Rekordmange søkere til master Foto: Pedro Zapata Hagen

Filmskolens masterprogram i Oslo hadde søknadsfrist 1. mars og vi fikk inn dobbelt så mange søknader som ved forrige opptak i 2022. Opptakskomiteene er nå i gang med å vurdere søknadene til filmskolens femte masterkull.

1. mars gikk søknadsfristen ut for Den norske filmskolens masterprogram og vi har hatt en fordobling av antall søknader. I år fikk vi inn 161 komplette søknader til 20 studieplasser mot 80 komplette søknader ved forrige opptak i 2022.

Søkerne som går videre skal gjennom en prosess med intervjuer og opptaksprøver før 20 utvalgte studenter får beskjed om at de får være del av filmskolens femte masterkull som starter til høsten. Det blir en spennende og utfordrende jobb for opptakskomiteene, som hadde sitt kick-off møte på Myrens forrige fredag og nå er i gang med å gå gjennom søknadsbunkene.

Gledelig utvikling

Hvis vi ser på antallet unike søkere registrert i søknadsweb, som er tallene som brukes i den offisielle statistikken ved universiteter og høgskoler, har søkertallet til masterprogrammet gått fra 72 i 2020 til 112 i 2022 og til 169 nå i 2024.

- Vi er veldig glade for utviklingen, sier undervisningsleder på master Frederik Hestvold.

-Vi ser på de stigende søkertallene både som et uttrykk for at det er god kvalitet på det arbeidet vi har gjort, men også at masteren er blitt bedre kjent og at det er behov for oss, avslutter Hestvold.

Regi og manus med flest søkere

I likhet med på bachelorprogrammet er det fiksjonsregi-spesialiseringen som har fått inn flest søknader. Hele 61 søkere konkurrerer om fire plasser, mens i 2022 var det 37 søkere som leverte komplette søknader til fiksjonsregi.

Manus er en av spesialiseringene som har hatt sterkest økning med over en dobling av søkerantallet. Mens det i 2022 var 19 søknader som ble vurdert var det i år 43 søkere som hadde levert komplette søknader da søknadsfristen gikk ut.

-Det er gledelig at vi har fått så mange søkere, sier fagansvarlig for manus Sara Johnsen. Hun mener i likhet med Hestvold at økningen i antall søkere til masterprogrammet er en anerkjennelse av kvaliteten på studiet.

Alle spesialiseringene har sett en økning, på dokumentar var tallet på søkere som vil bli vurdert 23, for produsent 9 og for visuell design 14.

Filmskolen takker alle som har sendt inn søknader og vi gleder oss til å ta imot masterkull fem på Myrens verksted i Oslo til høsten!

(Foto øverst i saken: Nåværende masterstudent i fiksjonsregi Gabriel Bagnaschi i studio med skuespillere)


Siste artikler

Maria På Sett forfra Foto Sean Fulton

Maria på lydlinjen: “Det er det emosjonelle med lyddesign som driver meg”

Lyddesigner Maria Bardal går andre året på filmskolens bachelor. Hun er en av seks studenter på lydlinjen, som har søknadsfrist 1. mars. Som lyddesigner kan hun få deg til å føle noe annet enn det bildet i en film sier alene.

OPPTAK 2025 IG 3112 PD LYD5

Åpent zoom-møte: Vil du skape visuelle verdener?

Produksjonsdesignlinjen har søknadsfrist 1. mars og 12. februar kan du møte produksjonsdesigner Astrid Astrup på zoom. Hun vil gi et innblikk i hvordan hun gjenskapte 80-tallet i serien Lykkeland.

Malte Eli PRIS

Filmskolen tildelt Nordisk Film-pris for sin betydning for filmbransjen.

Under prisutdelingen Isbjørnen ble Den norske filmskolen tildelt Veiviseren for sin betydning for den norske filmbransjen. Manuslærer og regissør Lilja Ingolfsdottir fikk Nordisk Films Talentpris for debutfilmen "Elskling".

OPPTAK 2025 IG LYD11

Åpent zoom-møte: Vil du bli filmforteller med lyd?

Lydlinjen har søknadsfrist 1. mars og 13. februar kan du møte lyddesigner og filmskolelærer Gunn Tove Grønsberg på zoom. Hun vil gi et innblikk i hvordan hun skaper karakterer, rom og stemninger med lyd.

New Nordic Voices

Møt de nye stemmene fra de nordiske filmskolene på Gøteborg filmfestival

Møt morgendagens historiefortellere gjennom New Nordic Voices-mingling og pitch på Gøteborg filmfestival 30. og 31. januar! Studenter fra Den norske filmskolen, Den Danske Filmskole og Stockholms Konstnärliga Högskola presenterer prosjektene de har samarbeidet om gjennom NORD-prosjektet.

Tarjei Sandvik Moe Foto Camilla Pavlikova Sandland 2025 01 03 124407 uadu

Tarjei Sandvik Moe og August Colding lager kortfilm med NFI-støtte

Året fikk en pangstart for kull 13-alumni manusforfatter Tarjei Sandvik Moe og produsent August Colding. Med produksjonsstøtte fra NFI får de realisert kortfilmen "Catilina" hvor Tarjei står for manus og regi og alle fagsjefer er fra kull 13.