Studio Gabriel

Rekordmange søkere til master Foto: Pedro Zapata Hagen

Filmskolens masterprogram i Oslo hadde søknadsfrist 1. mars og vi fikk inn dobbelt så mange søknader som ved forrige opptak i 2022. Opptakskomiteene er nå i gang med å vurdere søknadene til filmskolens femte masterkull.

1. mars gikk søknadsfristen ut for Den norske filmskolens masterprogram og vi har hatt en fordobling av antall søknader. I år fikk vi inn 161 komplette søknader til 20 studieplasser mot 80 komplette søknader ved forrige opptak i 2022.

Søkerne som går videre skal gjennom en prosess med intervjuer og opptaksprøver før 20 utvalgte studenter får beskjed om at de får være del av filmskolens femte masterkull som starter til høsten. Det blir en spennende og utfordrende jobb for opptakskomiteene, som hadde sitt kick-off møte på Myrens forrige fredag og nå er i gang med å gå gjennom søknadsbunkene.

Gledelig utvikling

Hvis vi ser på antallet unike søkere registrert i søknadsweb, som er tallene som brukes i den offisielle statistikken ved universiteter og høgskoler, har søkertallet til masterprogrammet gått fra 72 i 2020 til 112 i 2022 og til 169 nå i 2024.

- Vi er veldig glade for utviklingen, sier undervisningsleder på master Frederik Hestvold.

-Vi ser på de stigende søkertallene både som et uttrykk for at det er god kvalitet på det arbeidet vi har gjort, men også at masteren er blitt bedre kjent og at det er behov for oss, avslutter Hestvold.

Regi og manus med flest søkere

I likhet med på bachelorprogrammet er det fiksjonsregi-spesialiseringen som har fått inn flest søknader. Hele 61 søkere konkurrerer om fire plasser, mens i 2022 var det 37 søkere som leverte komplette søknader til fiksjonsregi.

Manus er en av spesialiseringene som har hatt sterkest økning med over en dobling av søkerantallet. Mens det i 2022 var 19 søknader som ble vurdert var det i år 43 søkere som hadde levert komplette søknader da søknadsfristen gikk ut.

-Det er gledelig at vi har fått så mange søkere, sier fagansvarlig for manus Sara Johnsen. Hun mener i likhet med Hestvold at økningen i antall søkere til masterprogrammet er en anerkjennelse av kvaliteten på studiet.

Alle spesialiseringene har sett en økning, på dokumentar var tallet på søkere som vil bli vurdert 23, for produsent 9 og for visuell design 14.

Filmskolen takker alle som har sendt inn søknader og vi gleder oss til å ta imot masterkull fem på Myrens verksted i Oslo til høsten!

(Foto øverst i saken: Nåværende masterstudent i fiksjonsregi Gabriel Bagnaschi i studio med skuespillere)


Siste artikler

Screenshot 2024 06 21 at 3 33 38 PM

Filmskolen sterkt tilstede på årets Nordic Talents

Den norske filmskolen står for 8 av de 15 utvalgte prosjektene til Nordic Talents pitchekonkurranse for avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene!

Den Fremmede Logo

Eksamensfilm har premiere på Kortfilmfestivalen

Kull 13s eksamensfilm "Den fremmede" har premiere på Den norske kortfilmfestivalen. Hele teamet er på plass i Grimstad og vi tok en prat med filmskaperne før avreise.

Nadja lipsyc

Nadja Lipsyc disputerer 31. mai: VR og rollespill

Nadja Lipsyc har utforsket muligheten for å kombinere VR med verktøy og teknikker fra fysiske rollespill. 31. mai forsvarer hun det kunstneriske doktorgradsresultatet på Myrens i Oslo.

Bransjedag kull4 sq

Bransjevisning for masterkull 4

12. juni inviterer Filmskolen til Vega Scene for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Etterpå blir det eksamensfest på Myrens Verksted!

Anja Simon happy4264

Får stipend fra Fond for lyd og bilde

Manusstudent Anja Petkovic Karlsen og registudent Simon Matthew Valentine får støtte fra Statens kunstnerstipend og Fond for lyd og bilde. Når de går ut av masteren til sommeren skal de utvikle et prosjekt sammen.

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on April 25th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st