TAKE banner10

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

«Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie produsenten Ted Hope om hvordan vi skal kunne sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

Ted Hope, som også har bakgrunn som leder av Amazons Original Movies fra 2014-2020, gjester seminaret i Oslo 28.-29. februar som innleder og debattdeltaker.

Den norske filmskolen, Fakultet for audiovisuelle medier, Norsk filminstitutt og Virke produsentforeningen ønsker velkommen til to innholdsrike dager der vi skal snakke om fremtiden til en bransje som blir stadig mer kompleks, med sterke globale kommersielle aktører, bruk av kunstig intelligens og med nye modeller for finansiering og distribusjon. Vi stiller det store spørsmålet: Hvordan kan vi sikre eierskap til våre fremtidige audiovisuelle fortellinger?

Info

Hva: Bransjeseminaret T.A.K.E (technology-art-knowledge-exchange)

Når: 28.-29. februar 2024

Hvor: Myrens Verksted 6F (inngang ved Akerselva), Oslo

Påmelding: Påmelding er nå stengt. Arrangementet er fulltegnet, men ta kontakt med arrangøren (filmskolen@inn.no) for eventuelle avmeldinger og ledige plasser.

Program

ONSDAG 28. FEBRUAR

Tema: Hva nå?

08:30-09:10: Registrering

09.15: Frederick Howard, Storm Films: Om IP-en i en ny medievirkelighet der de store tech gigantene eier flere og flere rettigheter. Vil vi, eller kan vi, endre denne trenden? IP-ens robusthet og overlevelsesmuligheter.

09:30: IP, eierskap og tendenser i tiden. Vi får presentert case studies der produsent belyser utvikling av IP, finansiering og distribusjon på helt ulike måter:

  • MAKTA presentert av Motlys v/ Vilje Kathrine Hagen
  • TROLL presentert av Motion Blur v/ Espen Horn
  • ASKEPOTE presentert av Storm Film v/ Frederick Howard
  • HÅNDTERING AV UDØDE presentert av Einarfilm v/ Kristin Emblem og Guri Neby.

Moderator: Vibeke Skistad

10:45: Pause

11:15: Om hvorfor en filmide lever et bedre liv som en IP: ALBA OG FINITO presentert av Stig Haug, Stig og Stein.

12:30: LUNSJ

13:30: Rettighetsproblematikk fra et juridisk perspektiv v/Christian With, Bing Hodneland

14:00: Kompleksiteten rundt IP/AI – i et fremtidig perspektiv: Christian With reflekterer rundt hvor er vi nå, hva skjedde i USA? Dette kommer til Norge og er fremtidsbildet, men er vi godt nok forberedt?

14:30: Pause

14:45: Hva skjer i Europa? Status om overnasjonalt europeisk nettverk fra et europeisk ståsted. Gudny Hummelvold i samtale med Alexandra Lebret, daglig leder i European Producers Club (Alexandra på zoom).

15:15: Om den teknologiske revolusjonens betydning for fremtidige tilskuddsordninger. Kjersti Mo, Norsk filminstitutt og Liselott Forsman fra Nordisk Film og TV-fond i samtale med Elisabeth Sjaastad, leder av Norsk Filmforbund.

16:00: Om behov for bransjeutdanning innen AI. v/ Leif Holst Jensen.

16:15: Takk for dagen v/ møteleder som trekker trådene tilbake til eierskap/modeller for utvikling av film/serie prosjekter: «Er de modellene vi jobber ut fra i dag gått ut på dato, dersom vi ønsker å ha eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling?» Dette er tema for morgendagen.

TORSDAG 29. FEBRUAR

Tema: Den nye nære fremtiden

09:00: Velkommen til dag 2 og introduksjon av Ted Hope

09:05: Keynote 1: Ted Hope “We have no choice but to build our own house” - om å skape et helt nytt økosystem.

10:00: Pause

10:15: Keynote 2: Tatjana Samopjan, kreativ konsulent i det europeiske markedet. Et friskt perspektiv på hvilke historier den fremtidige manusforfatteren bør ta seg av og hva vi trygt kan overlate til AI.

11:15: Pause

11:30: Keynote 3: Alan Milligan, produsent White Rabbit. Hvordan gjøre teknologien til vår beste venn. "The five billion fans opportunity - an independent and sustainable film industry is possible".

12:15: LUNSJ

13:00: Keynote 4: Miguel Faus, produsent og regissør i Calladita Film: om å finansiere den første internasjonale filmsuksessen finansiert via NFTs (non fungible tokens).

13:50: Pause

14:00: Om den nordiske spillbransjens løsninger v/ Snowcastle Games og Bendik Stang. Om IP – og aktiv bruk av AI – som eneste mulige fremtidige økonomiske løsning. Hvorfor er filmbransjen så langt bakpå?

14:20: Hvor kommer fremtidens finansiering fra? Kjetil Lismoen i samtale med Ted Hope.

14:50 Pause

15:00: Hvordan flytte kulturpolitikken over i en nyere tid? Panelsamtale ledet av Kjetil Lismoen med blant andre Ingvild Giske (Medieoperatørene), Ivar Køhn (Rubicon), Åse Kringstad (Virke produsentforeningen) og Morten Christoffersen (Nordisk Film distribusjon):

Hvordan sikre at det som produseres i Norge har norsk innhold og er tilgjengelig også for et norsk publikum og at de som idag fronter produksjon av norske filmer og serier har en mulighet til å overleve som selskap uavhengige av de store internasjonale aktørene.

16:00: Et glimt inn i fremtiden - ved Stein Kvae, Paradox

16.30: Takk til alle deltakere både på scenen og i salen.

Vi tar forbehold om endringer i programmet .

Påmelding og praktisk info

Seminaret går av stabelen i Den norske filmskolens lokaler på Myrens verksted (inngang ved Akerselva) i Oslo, 28. og 29. februar 2024.

Vi ønsker produsenter, distributører, bransjeorganisasjoner og andre aktive bransjeaktører velkommen, samt studenter og faglige ansatte ved utdanningsinstitusjonene.

Arrangementet er nå fulltegnet, men ta kontakt med arrangøren (filmskolen@inn.no) for eventuelle avmeldinger og ledige plasser.

Seminaret arrangeres av Den norske filmskolen og fakultet for audiovisuelle medier ved Høgskolen i Innlandet i samarbeid med Norsk filminstitutt og Virke produsentforeningen.

Kontaktpersoner:

Karin.Julsrud@inn.no

Per.eriksson@inn.no

Hanne-Lovise.Skartveit@inn.no

«Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem. Klokken tikker» (Ted Hope)


Siste artikler

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Som sitt masterprosjekt lager filmskaperen en personlig dokumentar om forholdet til sin far hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Person in a stylized cardboard wolf mask in a blue light.

"Lone Wolves Stick Together" immersive exhibition

PhD candidate Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). November 25th to 26th, you can experience the artistic outcome of her PhD in an immersive exhibition at the Norwegian Film School in Oslo.